resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 3350
    konumuz;
    emre belözoğlu için "emre abi bana yol gösteriyor" demesi;

    öncelikle ardanın kiminle arkadaşlık edeceğine karışacak kadar densiz değilim. ister kıvançla arkadaşlık etsin ister sinemle isterse başkası olsun. zaten adam bizimle takılacak hali yok ya. göz önünde birisi ve göz önünde birileri ile birlikte takılması normaldir.

    ama zurnanın zırt dediği yer de durmak gerekir zira o delikte emre belözoğlu vardır. kendisini abi olarak görmen normaldir zira yaşça senden büyüktür. ismiyle hitap edemezsin, amca da diyemezsin bunun doğrusu abi demendir. ama herkes abi olamaz daha doğrusu abi kelimesinin içini dolduracak karakterde olmayabilir. yalakalık olsun diye demiyorum mesela captano benim için abidir abiden de değerlidir. nedenleri şu olabilir; beraber maçlara gidiyor olmamız, halı sahada beraber olmamız, ortak şeylerde buluşmamız felan filan. belki de sende bu adamdan bu elektriği aldın bilemiyorum ama bu adamı daha henüz tanıyamamışsın. bu adamla sahalarda top koşturup aynı mesleği icra ediyor olabilirsin ama bu adam para için kulübümüze para kazandırmadan kaçan adamdır. yine para için fenerbahçeyi seçen adamdır. aslında parayı seçmesi normal gibi geliyor insana ama paradan daha değerli şeylerin olduğunu unutmamak gerekir. sadece bunlar değil sebepleri bu adam sahadaki meslektaşlarına el kol hareketi yapan adamdır, yine meslektaşlarını sakatlamaya çalışan adamdır.

    yıllarca formasını giydiğin kulübe ihanet eder gibi hareket edip bizler için bir hiç olmaktır onun yaptığı. neden metin oktay diyince hepimiz farklı duygulara bürünüyoruz, neden hiç izleyemediğimiz adama tapar gibi tapıyoruz. eğer sende metin oktay gibi birisi olmak istiyorsan kaptanlığını adam gibi yap ve topunu oyna. ama yok ben "emre abimin yolundan gidicem" diyorsan sonuçlarına katlanırsın. ama sonra neden böyle oldu diye de ağıtlar yakma.

    yıllarca biz emre için karaktersiz dedik, ama bunu sırf fenere gitti diye değil, sahada ki tavırları için, diğer meslektaşlarına olan hareketleri için dedik. bu adam sana örnek olacak adam değildir. kendine tez elden başka bir örnek bul. zaten çok kasmana gerek yok şuan bile takım içinde bunlardan bir sürü bulacaksın.

    bu adamla arkadaşlık yap ama hobi olarak yap, kendine örnek alma. kötü örnek örnek değildir. hem ne demişler; "bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim".

    (bkz: kılavuzu karga olanın burnu boktan çıkmaz)
App Store'dan indirin Google Play'den alın