• 957
    "ego primum tollo,nominor quoniam leo."

    phædrus

    sonbaharın ortasına yaklaştığımız ve kışın çok da uzak olmayan bir zamandan bize el salladığı şu günlerde futbol takımı sakatlıklardan müzdarip, futbol takımı kaptanı basın tarafından saldırı bombardımanına tutulan bir kulüp durumunda galatasaray. şansız* sakatlıklar, basının yüzsüzlüğü ya da takımın iyi bir futbol oynayamaması alışık olduğumuz şeyler. bir taraftar olarak beni endişelendiren şey sıraladığım bahtsızlıklar değil galatasaray yönetiminin olaylar karşısında reaksiyon vermemesi, masaya yumruğunu vurmaması.

    futbol takımı adına ortada sanki bir strateji, bir vizyon söz konusu değil gibi. çok değil daha 1 sezon önce, elano transferi sonrası " artık dünyada klasik on numaralar değil, elano gibi aktif ortasaha oyuncuları söz sahibi." diyen başkan, ki bu açıklamayla ben ortada bir vizyon olduğunu sanmıştım, sezon sonunda misimovic gibi "klasik on numara" bir oyuncunun tranfer edilmesine onay veriyor. evet sadece bir örnek fakat vizyonsuzluğun ve programsızlığın kanıtı olan bir örnek.

    galatasaray hakkında her zaman asılsız haberler yazılmış, çirkef yorumlarda bulunulmuştur. yıllarca " yine mayışları ödeyemediler xd" temalı yorumlarla muhatap olduk ama hiç bir zaman bugünlerde yapılan bombardırman gibi bel altı ve arsız şeylerle karşılaşmadık. reaksiyon eksikliği demiştim. verilecek reaksiyonun yüzüne tükürseniz " şükür yarabbi" çekecek adamları susturmasını beklemiyorum. fakat yönetimin bu kadar pısırık, bu kadar sessiz bir tutum takınması köpekleri daha da azdıracak/azdırıyor. takıma adeta sahipsiz havası kazandırdılar. sonunda galatasaray'ı rakiplerinin seviyesine indirdiler. yukarıda latince yazdığım sözün türkçe karşılığı " en büyük parça benim çünkü benim adım aslan." dır. galatasaray'ın bu sözde adı geçen aslan gibi en büyük parçanın doğal sahibi olduğu günlere dönmesi en büyük dileğim.

    takımın tekrar ayaklanabilmesi ve en büyük parçanın doğal sahibi konumuna dönebilmemiz konusundaki tek umudum turk telekom arena. özellikle son 2 yıldır ali sami yen'deki taraftar ortamının destekten ziyade köstek olduğu yönünde gelen yazılar, yorumlar var. yeni stadyumla ortaya çıkması olası olan yeni taraftar oluşumları ve sayısı artacak olan bireysel destekçilerin o eski günlerde olduğu gibi takımı ateşleyen bir tribün yaratmaları dileğim ve umudum.

    yazının başında demiştim, kış çok uzakta değil. galatasaray'ı çok zor bir kış bekliyor. eh galatasaray aslandır. kalın yelemiz sayesinde bu kışı da atlatırız.

    http://img839.imageshack.us/...70/1277135756093.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın