• 157
    yıllardır omurgasını galatasaraylı oyuncuların oluşturduğu milli takımdır.

    burada takımcılık yapmıyorum. sadece bir gerçeği söylüyorum. galatasarayda yerli oyuncu kalitesinin çok düşük olduğunu - buradan okuduklarımı da sayarsam- bir tek ben düşünmüyorum.

    fenerbahçe yıllardır milli takıma oyuncu verme konusunda çok parlak değildi. kaleciyi her zaman onlar vermiştir ama defansları yıllardır yabancılardan kurulu. sürekli milli olabilen bir emre bir de gökhan var. semih takıma giremiyor, kanatları yıllardır yabancı oyunculardan kurulu.

    beşiktaş ise eufa maçına 10 yabancı ile çıkacak bir kadroya sahip, milli takıma katkısı için başka bir cümleye gerek yok sanırım.

    anadolu takımlarında çok iyi oyuncular olduğunu düşünüyorum ama milli takım malesef bizim ülkemizde her iyi oynayana açık değil. biraz isim, biraz klüp lazım.

    selçuk inan, volkan şen, sercan yıldırım, serkan balcı gibi takım oyununu iyi oynayacak oyuncuları kesinlikle ben de görmek istiyorum. ama onların entegrasyonu zaman alacak. bir de ben hiddink'in takım tercihinde fazlaca oğuz ve enginin etkisinde kaldığı kanısındayım.

    başa dönersek; galatasarayın yıllardır milli takıma gönderdiği oyuncu sayısı ve kalitesi şu anki takımda yok. haliyle yukarıdaki sebepleri de alt alta koyarak toplayınca milli takımın şimdiki durumu ortaya çıkıyor. umarım yine hüsranla bitmez bu maceramız da.

    bir de ben artık milli takımımız potansiyelinin çok altında oynuyor, aslında çok büyüğüz, güçlüyüz sözlerini duymak istemiyorum. nasılsak öyle oynayalım, ya da kendimizi avutmayı bırakalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın