• 23
    futbol bilgisini "öyle yapan - böyle yapmayan" türünden örnekler üzerinden kanıtlamaya çalışan bir galatasaray sözlük yazarının; kendi kişisel beğeni kriterlerine uymayan insanları tanımlamak için tamamen kendi keyfine; veya beyanlarına bakarsak birkaç arkadaşı ile beraber sosyal bir paylaşım sitesi üzerinden, ortak değer yargılarına göre isimlendirdiği; kesinlikle genel geçer kullanımı ve yaygın bir bilinirliği olmayan, örnekler üzerinden tanımlandığı zaman ise doğruluk - yanlışlığı görelilik gösteren ve nitelendirilmesi kişiden kişiye taban tabana farklılaşan bir başlık ve zorlama bir tanımlamadır.

    başlığı açan şahsın bu başlık altına düzenli olarak yüksek derecede gönderme ihtiva eden entrylerine bakacak olursak stres topu veya bir kum torbası olarak kullandığı, kendince stres attığı, deşarj olduğu bir yerdir.

    birkaç arkadaşın kendi aralarında yaptığı kahve muhabbetinin bir şekilde formata uydurularak sözlükte yer bulmuş halidir.

    bize hiçbir konuda bilgi vermeyen, sadece keyfi örneklerden oluşan içi boş ve zorlama bir kalıptır.

    bu tamlamaya dair verilen örneklerin tamamı saçma ve kaynaksız genellemelerden oluşmakla beraber ne biz okuyuculara ibret olmakta, ne de futbol haznelerine yeni bir katkıda bulunmaktadır.

    altına yazılan örnekleri okuduğum vakit en iyi ihtimalle, "sübhanallah kardeş ibretlik paylaşım" veya "ee? ne olmuş yani?" dememe vesile olan bir başlıktır.

    niteliksiz başlıktır.

    niteliksiz başlıktır.

    ve

    niteliksiz başlıktır.

    çünkü aptalcadır. neden mi?

    verilen örneklere bakılırsa bu tanımın adı futbol yavşağı, futbol ikiyüzlüsü* veya futbol dalkavuğu falan olmalıydı...

    çünkü dilenci; tdk'ya göre "geçimini dilenerek sağlayan kimse" veya mecaz anlam olarak "ısrarlı bir biçimde ve arsızca bir şeyi isteyen kimse" demektir.

    verilen örneklere bakılırsa ne bir dilenme, ne de ısrarlı bir istek söz konusudur. yani oturma organından sallanmış bir tanımdır bu futbol dilencisi.

    bir tanım da bizden gelsin o zaman: şimdi bu futbol dilencisi var ya, o.ç'nin tekidir. öküzdür. maldır. adi herifin tekidir. yere batsın, boyu devrilsin hayvan evladının...
App Store'dan indirin Google Play'den alın