• 56
    --- alıntı ---

    bu kadro hiddink kadrosu mu? bu kadro fatih terim’in kadrosu. hocanın yıllarca her maçı izleyerek, her futbolcunun karakterini bile tanıyarak oluşturduğu kadro. hiddink şunu yapmış olabilir, daha önce milli olan oyuncuları izleyip evet bu oyuncular benim de işime yarar diyerek aynı kadroyu çağırmış olabilir. benim bildiğim sadece ömer erdoğan var farklı ilk onbir oyuncusu.
    önemli olan konulardan biri de ne oynamak isteğiyle ilgili. en tartışılan futbolculardan biri volkan şen. eğer aurelio’yu ille de sigorta olarak oynatmak istiyorsan, bu şu anlama gelir ayrıca, hamit-emre ikilisiyle orta sahayı tutamayacağını düşünüyorsun demektir, volkan şen gereksizdir. ya da hamit-emre-nuri şahin senin için çok güvensiz, savunma zaafları olacaksa yine almazsın volkan’ı. kişisel görüşüm şudur, ben emre-hamit-nuri şahin’le oynarım, ben ne düşünücem, rakipler düşünsün diye bakarım. bekara karı boşamak kolay olduğu için bu kadar rahat atabiliyor da olabilirim. ama bana bu kadro çok heyecan veriyor. ve yine elbette bence, bu orta sahanın korkulacak kadar savunma zaafı olmaz.

    kadro seçimlerindeki bir başka çarpık örnek de tuncay şanlı. ingiltere’de bir kural var da ben mi bilmiyorum. yılda belli sayıda milli maç yapmayan futbolcunun çalışma izni iptal mı ediliyor? ben başkaca bir sebep göremiyorum tuncay’ın ilk onbirde oynaması için.

    yine kadrodan gidersek, ille de servet mi oynamalı. ömer erdoğan’ı kadroya alanlar başkaca bir stoper daha bulamıyorlar mı? mesela egemen çok mu abuk sabuk bir futbolcu. mutlaka çok sağlam başka stoperler de vardır.

    --- alıntı ---

    baş tarafı burada:

    http://captano.blogspot.com/...iye-belcika-3-2.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın