resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 2598
    bu benim canım hocam, teknik direktörüm böyle yalnız bırakılmışken, arkasından işler çevirilirken hala çıkıp da "hayır, ben kalıp savaşacağım" diyorsa aslan kral'dır.

    yani bir türk teknik direktör düşünüyorum. hollanda'da ajax'ın başında ama futbolcuları bunu sevmiyor, istemiyor; yönetimi kadrosuna transfer yapmıyor, adamı ortada bırakıyor ve o türk teknik direktör çıkıp da "yok ben pes etmiyorum, savaşmaya devam" desin. mümkün değil, arkasına bakmadan kaçardı. nitekim zamanında bu durum italya'da fatih terim'in (ki kendisi türkiye'nin en güçlü teknik direktörü olarak görünür her açıdan) başına geldi ve milan kariyeri malumunuz.

    şimdi ben frank rijkaard neden böyle yaptı diye düşünüyorum. adamda "kovulmadan gitmem" havası yok. "kovulmadan gitmem" teknik direktörü luis aragonesdir. maç esnasında yedek kulübesinde spor ayakkabılarını izleyen teknik direktördür. rijkaard ise hakemle uğraşır, rakip takımın yardımcı antrenörüyle dalaşır, mizacı el verdiği şekilde isyan eder. "savaşıyor" yani bizim hocamız.

    ve yabancı bir teknik direktör bunu niye yapar? çünkü galatasaray'ı sevmiştir, sahiplenmiştir. derwall'in, hagi'nin, gerets'in sevdiği gibi seviyor öyle sahipleniyor bence galatasaray'ı. ama diğerlerinin hiçbiri rijkaard'ın şu anda sahip olduğu kadar kötü, eksik, mental açıdan batmış ve bence kötü niyetli kadroya sahip değildi. buna rağmen kalıp "savaşacak" ya bu hoca afedersiniz ama böyle teknik direktörü öpün de başınızın üstüne koyun. herkese tahammül ediyor adam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın