• 546
    galatasaray için şartları sağlamanın zorlaştığı transfer dönemi.

    yazımı galatasaray'ın süper ligdeki ve şampiyonlar ligindeki kadro şartlarını tam sağlayarak, süper lig için 28, şampiyonlar ligi için 25 kişilik kadro bildirmesi ihtimali üzerine yazacağım. ayrıca takımdan istenmeyen isimler hariç futbolcu kaybetmediğimiz varsayımıyla hareket edeceğim. gitmesi istenenler herkesin malumu dubois, cicaldau, yusuf, tete, oliveira ve benzeri isimler.

    o halde takımda olan yabancıları sayarsak muslera, nelsson, sanchez, köhn, torreira, ziyech, mertens, zaha, icardi ve batshuayi. lig kuralları gereği iki yabancı futbolcu transfer etme ihtimalimiz var. transferlerle birlikte 12 oyuncuya ek olarak günay, kaan, berkan ve kerem demirbay ülkede yetişmeyen oyunculardan. toplamda 16 oyuncu oluyor, şampiyonlar liginde ülkeden yetişen 8 isim gerekli yani türk olduğu halde türkiye'de yetişmemiş 1 kişi daha alabiliriz. halil ve eyüp de bu kategoride ancak onların burada kullanılacağını sanmıyorum.

    emin, metehan, baran, eren ve yunus altyapı kontenjanına uygun isimler. batuhan, berk ve ışık kaan da uygun isimler ancak tercih edileceklerini düşünmüyorum. geriye kalan isimler ise yaş sınırına takılmadıkları için şampiyonlar liginde b kategorisinden dahil olabiliyorlar. benim tercihim altyapı kadrosu için emin, metehan, yunus ve eren. aslında erencan yardımcıyı kadromuza katarak üçüncü forvetimiz yapılmasını çok isterdim ancak eyüpspor başkanının açıklamaları bunun mümkün olmadığı sonucuna varmama neden oldu.

    türkiye liginden yetişmiş oyuncularımız ise apokerim, kazımcan, taylan, kerem ve barış. yine bu kategori için kazımcan ve taylan'a yetersiz performansları sebebiyle yer verilmeyeceğini düşünüyorum. eyüp'ün kiralık ayrılması durumunda taylan'a süper ligde kadro verilebilir şeklinde düşünen biri olarak söylüyorum bunu.

    toparlayacak olursak karşımıza şöyle bir kadro çıkıyor:
    muslera, günay, jankat
    sağ bek transferi, kaan
    apokerim, sanchez, nelsson, emin, metehan
    köhn, sol bek transferi,
    torreira, orta saha transferi, kerem d., berkan, taylan veya eyüp
    ziyech, zaha, kerem, barış, yunus
    mertens, on numara transferi
    icardi, bats, eren

    bu kadroya bir genç daha dahil edilebilir. kaan'ın durumu sıkıntı çıkarabileceği için ali turap olabilir bu isim. geçen sene ligde 96 dakika oynamış, kardır gözüyle bakarım. gereken 4 transfer için kısıtlar şu şekilde; en az 2 türk statüsünde oyuncu alınmak zorunda, en az bir tane türkiye'de yetişmiş oyuncu alınmak zorunda, ortasaha ve sağ bek için as statüde, sol bek ve on numara için köhn ve mertens'in yükünü paylaşacak kalitede isimler alınması gerekiyor.

    bu şartları sağlamak için en güzel senaryodaki isimler; sol bek için rıdvan yılmaz, sağ bek için 3 5 milyon euro bonservisli bir isim iş görür, ortasaha için mücadeleci bir isim guido rodriguez haberleri çıktı bence gayet yeterli bir profil, on numara için ilkay gündoğan. rıdvan türk ve türkiye'de yetişmiş oyuncuyu tamamlarken ilkay türk sayıldığı için kadrodaki eksik parçayı tamamlıyor. sadece bu 4 transfer hem yangını bitirir hem de yeni sezona umutla başlamamızı sağlar.

    ideal senaryo gerçekleşmezse alternatif senaryolarda on numara için yusuf yazıcı denenebilir. bu durumda sol bek için gurbetçi bir isimle anlaşma şansımız ortaya çıkar. ancak bu senaryo da beni hiç mutlu edecek bir senaryo değil çünkü yusuf yazıcının mertens'ten yük alabilecek bir isim olduğunu düşünmüyorum, ne oyun bilgisiyle iş yapan bir profil ne de oyuna hareket katan bir profil. diğer ihtimal as sağ bek transferi için sene başında sorsanız burun kıvıracağım zeki çelik tercih edilebilir. bu durumda on numara bölgesi için yabancı oyuncu transferi mümkün hale gelirken yine sol bek yedeği için bir gurbetçi oyuncu tercih edilebilir duruma gelir. en kötü senaryo olarak gördüğüm durum ise as orta saha transferi için okay veya salih gibi bir türk futbolcuda karar kılınması olur. ortasaha bölgesi geçen sene kırk farklı senaryo ile idare edildi, bu sene de bu şekilde gitmeyi düşünürsek şansımız yaver gitmeyebilir.

    bahsettiğim gibi aslında karalar bağlanacak bir durum yok. sadece 4 nokta atışı transfer tüm kötü atmosferi dağıtır. taraftar yangınını tete, oliveira gibi isimlere çevirir, cicaldau vs. zararları konuşmaya geri döner. toplamda bonservis ve imza parası 15 milyon euro maaş yüküne ise 10 milyon euro ekleyerek en ideal senaryoyu mümkün kılabilir yönetim. bu maliyetler çok görünebilir ama günü kurtarmak ve şampiyonluğun yine favori adayı olmak için bundan daha az maliyet risk demek.

    hayırlısıyla bitmesini istediğim transfer dönemi.
  • 547
    işin içinde dursun özbek ve cenk ergün olduğunda ne hallere düştüğümüz daha önce de tecrübeyle sabit olduğundan taraftarın isyan etmesine şaşırılmaması gereken dönem.

    ancak bu kaosu kendisine meze eden, türlü yalan duyumlarla galatasaray üzerinden etkileşim vampirliği yapan youtuberlara* da itibar edilmemesi gereken dönemdir. galatasaray taraftarına nacizane çağrımızdır.

    https://youtu.be/x3KxjwC_KY0
  • 548
    ligde 12 yabancı oynatabileceğimiz için gönderileceklerin kritik öneme sahip olduğu transfer dönemi.

    benim fikrime göre 12 yabancı aşağıdaki gibi olmalıdır.
    1. muslera
    2. sağ bek (jelert)
    3. davinson
    4. nelsson
    5. köhn
    6. torreira
    7. orta saha (wendel)
    8. mertens
    9. on numara
    10. sağ kanat
    11. icardi
    12. batshuayi

    aşağıdaki oyuncular ile yollar kesin olarak ayrılmalıdır.
    ross
    dubois
    oliveira
    yusuf
    cicaldau
    ziyech
    zaha
    morutan
App Store'dan indirin Google Play'den alın