resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 467
    2002-04 yıllarında ne oldu?

    mondragon-kerem-mehmet

    perez-capone-bulent-emre-vedat- h.unsal *- vıctorıa-ergün

    fleurquın-batista-ayhan-bulent akın- hasan şaş- sergen- suat

    arif-umıt karan- serkan aykut- radu nıculescu

    iste bu kadroyla galatasaray şampıyonlar liginde 2.grup mucadelelerınde son maçta ofsayttan yedıgı golle ellendi..

    işte bu kadro ligde şampiyon oldu...

    takımın basında daha sonra besıktas'ı şampiyon yaptıgında "deha", shaktar'ı uefa sampıyonu yaptıgında "über hoca" denılen, o dönemin " romen çingenesi", "takımı futbolcular istediği gibi kuruyor" cumlelerıyle itham edilen lucescu vardı...

    bir nantes maçında oyuna soktugu fleurquin, umıt karan ve sergen golün içerisinde olup deplasmanda galibiyeti getirince, lucescu saygı kazanmıştı..

    ancak 2001-02 sezonu devre arasında g.saray fatıh terim'e gitti eklifte bulundu..

    belkide bu basının terim'i hoş göserme çabasıdır. çünkü takım ligde ilk yarıda 40 gol atmış lider, şampıyonlar liginde 2.turda 2 maç yapmış barcelona ile camp nou'da beraabere kalmış, roma maçında 90 artı 4'te gol yemiş berabere kalmışken ve diğer takımlarında galibiyetleri yokken mehmet cansun'un hocayı gönderip terim'i getırmek ıstemesı mantıksızlıktan baska bir şey değil..

    bence fatıh terım lucescu'nun arkasından iş çevirdi diye imajı zedelenmemesi için çıkarılan bir yalan.. çünkü terim" ben bir hoca görevdeyken transfer konuşmam" dedi diye onu yuceltici cumleler kurulmuştu.. aslında bu dahada beterdi.. yanı yönetım lucescu'nun kuyusunu kazsın,, kovsun.. tuttugunu söylediğin galatasaray'ın basarısızlığı olsun o zaman sana gelsinler yani sayın terim..

    ancelotti'nin fatıh terım milan'dayken yaptıgı ile fatıh terım'in lucescu'nun arkasından yaptıgının ahlaksızlık derecesi aynıdır..

    neyse asıl mesele terım'ın lucescu'nun onuruyla oynayan takımını bozup, o dönem komısyon aldıgı dedikoduları çıkan abuk subuk adamları takıma toplaması..

    terım basın toplantısında, "gece gören bir kaleci" dediği mondragon'un ve "benım on numaram belli" dediği sergen2in kalcagını söylemşti.. ancak daha sonra sergen'i kendisinin istemediği defalarca duyuldu..

    ilk sezon lucescu döneminde iyi oynayan emre aşık ve bulent korkmaz ikilisi bozuldu.. orda almaguer oynatıldı, vedat oynatıldı. ikinci yarıdada xavıer-bulent-h.ünsal uclusuyle oynandı, xavıer sakatlanınca vedat-bulent savunması oynatıldı..

    2.sezon de boer alındı.emre aşık kovuldı, besıktas'a gitti.. önce de boer- bülent oynadı.. daha sonra kötü sonuclar devam edince orhan ak ve ömer erdoğan'da dönusumlu kadroya girdi.. 2. yarı de boer ve bulent "genclık operasyonu" dıe takımdan uzaklaştırıldı.. ömer ve orhan göbekte oynadı.. kimi maçtada petre ikilinin arasında libero gibi oynadı..

    halbuki avrupa kupalarında 12 maç, ligde bilmemkaç maç oynamış bir emre-bulent ikilisi vardı.. bu kadar maceraya ne gerek vardı..

    lucescu döneminde savunmanın sağında capone ve perez oynardı.. perez terım gelmeden gitmişti.. ancak capone vardı.. hem de capone kendi getirdiği adamdı. ama gönderildi.. savunmanın sağına adam alınmadı..

    ilk sezon umıt davala sağ bek oynadı.. bır kaç maç mohamed sarr oynadı.. daha sonra sarr gönderıldı.. ikinci yarıda sag bekte suat usta oynadı. sonra savunmada 3'lü sisteme gecildi. xavıer'in sakatlığı ile mehmet polat sağ bekte oynadı..

    ikinci sezon davala ve mehmet polat gitti.. prates oynadı sağ bekte.. ancak hucuma çıkıyor dıye- ki modern futbolde danı alves'in maicon'un hatta gokhan gönul'un begenılmesı bu yuzdendır- prates kesildi tamas gibi saçma sapan bir adam orda oynadı..

    halbuki elınde capone gibi bir adam vardı. bu kadar maceraya ne gerek vardı.. ya da capone'u yolladın dıyelım, sag bekte 5-6 farklı isimin oynaması normal mi?

    lucescu'nun sol beki victoria, ergun ve hakan unsal'dı. hakan unsal kadro dışı bırakılınca, vıctorıa ve ergun sezonu bitirdi..

    terim döneminde 22 yasında takıma ısınmış vıctorıa pahalı diye gönderildi.. o pahalı vıctorıa gazıantepspor'da oynadı.. terım sol bekte 30 yasındaki ergun ve hakan unsal'ı tercıh etti..

    ikinci sezon orda hakan ve ergun dışında 32 yasındaki abdullah ve aslen stoper olan orhan ak'ta oynadı.. halbuki lucescu'nun adamı dıye vıctoria'nın gönderilmesine ne gerek vardı.. 2 tecrubeli adamın yanında tecrube kazanırdı.. ki bir sezon öncede catur cutur oynamıştıı..

    lucescu döneminde ortasahada fleurquin-ayhan- batısta- ergun- bulent akın- suat oynardı.. fatıh terım döneminde ayhan-batısta-ergun- suat takımda kalmıştı.. ayrıca takıma bulent akın kontenjanından cıhan haspolatlı katılmıştı..

    tamam guzel ama terım ortasahadada ıstıkrar sağlamamıştır.. ilk sezonunda her maç birisi ön libero mevkisinde görülmüştür.. hatta ordakıler yetersız görülüp umıt davala ortsahaya cekilmiş, çalımları, ara pasları ve dribligleriyle ön plana çıkan jorge felıpe oyun kursun dıye ön libero oynatılmıştır..

    ikinci yarıda felipe gitmiş.. volkan arslan alınmıştır.. bu sefer cihan-volkan bir kaç maç oynamış daha sonra yıne donusumlu oynanmaya baslanmıştır..

    fatıh terim'in neyın peşinde oldugu anlaşılmayan ikinci sezon ise ayhan-batısta-ergun- cıhan- volkan- petre- murat erdoğan ile oynanmıştır.. kımlerın oynadıgına gelınce ligde 3 maça bakalım peş peşe;

    denizli-gs batısta-ayhan
    gs-malatya petre-ayhan
    istanbul-gs petre-ergün

    bu üç maç rastgele sectiğim 3 maç.. volkan ve cıhan'ında oynadıgı maçlar vardı..

    lucescu zamanında sag kanadımız umıt davala'ydı. milan'a transfer oldu.. lucescu fleurquin'i de batısta'yıda o tarafta kullandı..tabı kı tam bir sağ açık gibi değil..zaman zaman perez'de burda oynadı.. sol kanattada hasan şaş oynardı ki alternatıfı yoktu. genelde fleurquin-ayhan-ergün-hasan dizilişi olurdu.. bunların arasına devre arasında batısta girmişti. sakatlanana kadar sergen yalçın oynardı.. bu zamanlardada çif ortasaha önlerinde sergen ve hasan oynardı..

    sergen'i istemeyen, fleurquin'le görüşmeyen zaten terim.. ayrıca takımın bir sağ açık ihtiyacı zaten vardı.. peki transferden tek sorumlu olan fatıh terım buraya adam aldı mı? almadı..

    iki sezonda sağ tarafta eski performansından uzak umıt davala'yı, felipe'yi, berkant göktan'ı, o dönem sol taraftan baska yerde oynamam diyen hasan sas'ı, fabıo pinto gibi topu aayagına alıp aut çizgisine kadar koşup auta çıkan bir adamı, eğer dunyada ağır futbolcu diye bir şey varsa tam tanımı olan bratu'yu, arif erdem'i ve sabri sarıoğlu'nu gördük..

    sol kanat ise daha vahim.. lucescu ile sol kanatta avrupa'nın tanıdığı, dunya kupasında dunya'nın tanıdıgı hasan varken, orda hasan'dan baska herkes oynadı.. ergün, murat erdoğan, abdullah, baliç, revivo, felipe.....

    forvet konusuna gelince.. umıt karan ve arif oyanrdı forvette.. lucescu zamanında.. arif erdem gol kralıydı.. yedekleri serkan ve radu nıculescu...

    terim radu ve serkan'ı yolladı.. daha iyisini getırecekti ya.. yetersız buldu sanırım.. cristian diye bir rapçi getirdi.. ileri ucta sallana sallana yuruyen bir forvet.. hemde ilk maçtan 11'e koydu..hemde bir sezon öncesinin gol kralı, 2002-03 sezonundada 5 maçta 7 gol gibi bir istatistik yakalayan arif'i kesip oynattı!! 5'te 7 yapan arif geri kalan 11 maçta 4 gol attı.. karıyerının zırvesınde bir futbolcuyu o sezon sakatlanmadığı halde 16 maç oynatmakta ayrı bir vizyon..

    o sezon önce cristian, arif, umit,fabıo pinto, baliç, berkant oynadı.. 2. yarıdada lukunku-umıt karan- arif-revıvo-fabıo pınto-berkant oynadı..

    lucescu dönemınde az gol atsada şampiyonlar liginde ligde attığından çok gol atan umıt karan, cristian transferıyle ilk yarıda genelde oynatılmamıştı.. ikinci yarıda ise 17 gole ulaşmıştı..

    2003-04 sezonundada forvet kaosu sürdü.. direkt oyanyan tek adam hakan şükür'ken yanındaki partnerleri hep değişti.. bir gun daha sonra gönderilecek olan lukunku oynadı, bir gün bratu, bir gün arif, bir gün necati, bir gün berkant oynadı..

    neyse ben bukadr uzun bir yazıyı kımsenın okuyacagını dusunmuyorum ama okuyanlar o döenmeki kahır anlarını hatırlamıştırlar...

    galatasaray 02-03 sezonunda 2. oldu.. fenerbahçe'den kadıköy'de 6 tane yedi.. beşiktaş'a 2 maçtada yenildi.. kupada malatyaspor'a elendi.. sampıyonlar liginde 4 puan toplayıp barcelona, l.moskova, c.brugge'un ardından sonuncu oldu..

    ertesi sezon rizespor maçına kadar fatıh terim takımın basında kaldı.. galatasaray terim gidene kadar ligde 26 maçta 41 puan topladı.. aynı anda fenerbahçe 60 puan toplamıştı.. kupada galatasaray kendi sahasında rize'den 5 tane yıyerek elendi. şampiyonlar liginde sociedat, juventus ve olimpiakos'un oldugu grupta 7 puan topladı. uefa kupasında 3.tur maçında vıllareal'e 2-2 0-3 skorlrıyla elendi..

    bu dönemde alt yapıdan tek bir adam çıkmadı.. oynayan sabrı sarıoğlu lucescu dönemıyle beraber a takımla antremanlarını yapan bır futbolcuydu..
App Store'dan indirin Google Play'den alın