• 474
    frank rijkaard'a çok da danışmadan, keyfi transferler yaptığını düşündüğüm entrikalarla dolu adnanlar ordusu...

    örnekliyorum; sözlük genelinden galatasaray taraftarının tamamına yakın kısmına kadar geniş bir yelpaze tarafından sevilen popito... abdul kader keita... kendisi frank rijkaard'ın oynatmak istediği 4-3-3 sistemi için ideal bir "right forward", yani sağ forvet idi. kendisinin teknik analizini uzun uzun yapmaya şu anda gerek yok, 2009/2010 sezonu boyunca ne tip bir oyuncu olduğunu hep beraber izledik. 2010/2011 yaz transfer sezonunun başlarında gönderildi kendisi, pekala olabilir, fakat yerine alınan serdar özkan ve juan pablo pino, her ne kadar çok sevsem de, net şekilde sağ kanat oyuncularıdır, yani oyun tarzı ve hücum hattına katkı bakımından abdul kader keita ile aralarında ciddi bir fark vardır. serdar özkan bitiriciliği oldukça düşük, yalnız tekniği ve hızıyla alenen bir 4-4-2 veya 4-5-1 sağ kanadıyken kariyerinin bir döneminde santrfor olarak görev almış olan juan pablo pino tekniği ve süratine ek olarak ceza sahasına kat edebilmesi ve yüksek bitiriciliği ile görece abdul kader keita'ya daha yakınca bir profil çizmektedir. burada abdul kader keita'yı baz alarak tespitte bulunuyorum çünkü karakteri ve kimyası bir kenara kendisi dünyadaki sayılı sağ forvetlerdendir. ayrıca sırtına yapışan 3 rakibe rağmen mücadelesinden vazgeçmeyen bir kara boğa yerine görece daha ufak tefek iki adam alınmıştır, ki juan pablo pino yine serdar özkan'a göre biraz daha ayakları yere basan bir oyuncudur.

    eklemeden geçmeyelim, devre arasında gelen giovani dos santos da asıl mevkisi bakımından lionel messi tadında bir sağ kanat/sağ forvet oyuncusu idi. yani geçen sezonun ikinci devresi sağ çizgi/sağ forvet alternatiflerimiz oldukça iyi ve 4-3-3'e uygunken bu sezonki sağ "forvet" alternatiflerimiz daha çok 4-5-1 veya 4-4-2 oynayacakmışız* da o yüzden alınmış izlenimi vermektedir.

    bu durum üzerinde gerçekten düşündüler mi, kafa patlattılar mı bilemiyorum ama 4-3-3 oynamak için gerçekten "farklı" oyuncular gerekir takıma... yani sağ çizgide oynayan her adamı tutup ileri uçtaki üçlünün sağına oturtamazsın. oturtursan da sırıtır işte...
App Store'dan indirin Google Play'den alın