• 2486
    ·rijkaard'ın seçimleri ---------------% 1.75
    · kalecinin yetersiz olması % 0.00
    · defansın yetersiz olması % 0.00
    · ortasahanın yetersiz olması ---------------------------------------------------------% 19.30
    · forvetin yetersiz olması ------% 1.75
    · sakatlıklar -----------------------% 1.75
    · bir türlü bitmeyen transfler -------------------------------------------% 14.04
    · oyuncuların işi yeterince ciddiye almaması -------------% 12.28
    · rijkaard hariç hepsi ----------------------------------------------------------------------------------------% 26.32
    · rijkaard dahil hepsi ✔ ------------------------------------------------ ------------------------------% 22.81

    galatasrayın 2010-2011 sezonuna köt başlamasının nedenine on şık arasından yüzde 26lık bir oranla "rijkaard hariç hepsi" diyenlerin olduğu. bu şık da birinci olmuş. yani dört kişiden biri burada rijkaard iyi çevresindekiler kötü diyor. belki şu anket geçen sezonun sonrasında yapılsa yüzde 45 falan çıkar o şık. şimdiki kadronun üçte biri olmayan lucescu'yu defans oynatmakla suçlarken, gerets'e avrupada başarısız oluyor diye söverken, hagi'ye, fatih terime kötü sonuçlar alıyor diye bizden uzak olsun derken hiç kimsenin aklında ne yönetim vardı ne ortasaha. hadi onu geçtim, şimdiki kadro kalitesinde olan skibbe döneminde, bülent korkmaz döneminde de direk teknik direktöre saldırı oluyordu. yönetim 576. plandaydı falan. skibbe'nin yardımcılarının gönderilmesi şimdi daha çok tartışılıyor. çünkü skibbe döneminde transfer yapılıyordu. şimdi ters giden bir şeyler var.

    dansöz gibi kıvırtanlar var burada. ben size rijkaard'ı desteklemeyin demiyorum. ama körü körüne desteklemeyin. sahadaki oyundan, futbolcualrın en koordineli kullanılmasından(u: var mı koordine?), fizik durumlarından*, iletişimden(u: ???) sorumlu olan teknik direktördür. rijkaard da bunlardan vasat üstünü bırak, vasata bile ulaşamamıştır. size dışardan bakan gözüyle söyliyeyim mi? siz tam anlamıyla rijkaard taraftarı olmuşsunuz işte. şu anketten rahatça anlaşılıyor.

    kimin ne olduğunu daha önce burda yazdıklarıyla biliyoruz.

    not: ben o ankette "rijkaard dahil hepsi" şıkkını kullandım.
    not 2: bu yazı bütün suçlunun yönetim, oyucular, sağlık ekibi olduğunu düşünüp, rijkaardın suçlu olmadığını düşünenlere gitmektedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın