• 1988
    yerli oyuncu kalitesinde ciddi problemleri olan takımım.

    arda turan dışında üst düzey yerli oyuncumuz yok. onun bir seviye altında sayabileceğimiz yerli oyuncu sayımız bile çok az. hakan, servet ve sabri.

    üst düzey bir takım olabilmek için en az 10-12 tane kaliteli türk oyuncusuna ihtiyacımız var. ancak takımımıza baktığımızda aykut, mustafa, ayhan, barış, serdar gibi rotasyon futbolcusu bile olamayacak kadar kötü futbolcularımız var. ufuk, ali, musa, batdal gibi oyuncuların rotasyon oyuncusu bile olabilmesi için aşama kaydetmeleri gerekiyor.

    bu şartlarda yapılabilecek 1-2 yabancı transferin takımımızı ileri götürebileceğini söylemek biraz hayal gibi. 5 tane bile türk oyuncu çıkaramıyoruz, yedek olabilecek oyuncularımız ya çok kötü ya da tecrübesiz isimler.

    rakiplerimize bakarsak fenerbahçe'de volkan, emre, gönül gibi üst düzey yerli oyuncuların yanı sıra semih, özer, topuz, uğur gibi takımda sırıtmayacak yerli oyuncular da mevcut. beşiktaş'ta sıkıntı var gibi gözüksede kalecileri ve yeni yeni oynamaya başlayan necip, ismail,rıdvan gibi genç oyuncularla bu sıkıntı aşacak gibiler. trabzonspor'da ise selçuk, ceyhun, onur gibi isimler önemli aşama kaydettiler.

    özetle yerli oyuncu konusunda çok büyük sıkıntılarımız var. bu sorunlar çözülmedikçe başarının gelmesi olanaksız gözüküyor. buna en iyi örnek yabancı oyuncu kalitemizin tavan yaptığı geçen yıldı. +2 olarak aldığımız adamlar dos santos ve jo idi. ancak yerli oyuncu çapımız barış, mustafa ve ayhan gibi oyuncular olduğu için başarısızlık kaçınılmaz oldu. bu sorun çözülmedikçe başarı şansımız tesadüf ve bireysel yeteneklerin üst düzey performansı dışında zor gözüküyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın