• 843
    --- chaogrey.blogspot ---
    taraftara şöyle bir bakınca şunu rahatlıkla iddia edebilirim ki kimsenin bir şeyleri feda edeceğini sanmıyorum. kime sorsan "harala-gürele, vur-kır-parçala, son dakikada ofsayt gol at, uzaktan bir gole bel bağla, önde bas" futboluyla gelecek şampiyonluğu ister misin, diye, kabul eder bence. üzüntü-sinir-hayal kırıklığı sonucunda yaşadığınız duygu patlamalarını yanlış yere yönlendirmemeniz gerekiyor ama herkesin bir hedef araması normal aslında. şu ahvalde suçu yükleyeceğiniz makamın bu adamları bir şeyleri değiştirmek adına değil de, birilerine psikolojik baskı kurmak/isim yapmak adına getirdiği aşikar olanlar olduğunu göremiyorsanız, futbola bakışınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim. takımın kalecisi yok, beklerinden birisinin kafası nerde bilinmez, diğeri bek bile değil, orta sahadakilerin top kontrolü şu satırların yazarından daha kötü, forvet o şanssız sakatlıktan kurtuldu mu belli değil, diğer forvet oyunda olsa her dakika kendisine top şişirileceği aşikar, sağlam olan tek adam skorun tüm yükü üzerine kalan kaptan... taraftarın ikinci şansı tanıyacağı oyun kurucu gönderilip yerine başkası getirilecek (muhtemelen bir sezon sonra gönderilmek üzere), daha ilk günden hiç kredi tanınmayan bir kalecinin ardından ondan beterlerine kalınmış, alt yapıdan çıkan gençler üflesen düşecek halde, başkanın çıkıp dalga geçer gibi "bizde transfer bitmez" diyor, bu durumda suçlu rijkaard öyle mi? hadi ordan.

    hiçbirimizde affetme kültürü yok, hiçbirimiz bir şeylerin değişmesi için 2 senenin yetmediğini anlamak istemiyor. boka batmış bu sistemin içinde ondan nasıl faydalanacağımızı düşünüyoruz, ondan kurtulmak yerine. "buralarda bu sistem olmaz yeaa"dan tut da "bizim futbolcumuz değişmez abi"lere kadar her boku bildiğimizi iddia eden laflar sarf etmekten vazgeçemiyoruz. tüm ümitsizliğimiz, tüm memnuniyetsizliğimiz, tüm negatif enerjimiz futbolcumuzun, hocamızın üzerine aksettirilmiş; ne onların bize verebileceğine inandığı bir şey var, ne bizim onlara güvenimiz. iki tarafta da tedirginlik, gerginlik had safhada. ve bu beni fener'den 6 yemekten, hsv'ye 2-0'dan maç vermekten, sami yen'de kocaeli'ye 5-2 yenilmekten daha çok üzüyor/korkutuyor.

    sen, galatasaray taraftarı; eğer şu çarpıklık içinde, bu çarpıklığa kurban giden adamları korumak yerine bunun mesullerinden son bir iyilik (peeh) beklersen, bugün sövdüğün zihniyetin yarın kaos futboluyla getireceği şampiyonluğa tav olursan, birileri bu adamların kuyusunu kazarken sen de buna ses çıkarmazsan yazıklar olsun sana. aklını başına topla, rijkaard'ı getirip ona gerekli ortamı sağlamayan zihniyetle çatış, rijkaard'la değil.

    --- chaogrey.blogspot ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın