• 432
    gereğinden fazla eforla oynadığımız, rotasyon da yapamadığımız ya da bunu beceremediğimiz düşünülürse takımın ekstra yorulduğu maç olmuştur. maç sonlarında oyunu tutmadan ve soğutmadan, 1. dakikadan 90. dakikaya aynı pres oyununu oynamaya çalışan, yorulan oyuncuları zamanında değiştirmeyen, icardi ve mertens'i diğerlerinin taşıdığı bir takımdan bahsediyoruz. bence bu takımın defoları ekstra eforla kapatılıyor. buna da ciddiyet deniyor. okan buruk'un bu konuları analiz edemediğini veya analiz edilse bile bu konuları küçümsediğini düşünüyorum.

    mesela çok büyük ciddiyet ve konsantrasyon problemimiz var tezi. hoca da bunu ileri sürüyor.
    hayır, sanmıyorum. ciddiyetsiz takım 102 puan toplamazdı geçen sezon. yine bu sezon 22 puan toplamazdı. doğrusu şu olacak: oynadığımız oyun her an, her dakika ciddiyet istiyor. mesela maçın tartışmasız adamı davinson. ama yük tamamen ona bindiğinden maçın adamı. bazen de torreira'ya biniyor. herif insanüstü çabayla oynuyor. bu kadar iyi oynamasına rağmen 2-3 kez hata yapsa arkasında onu toparlayacak kimse yok. bütün oyuncular birebir tam saha baskı. yanlış demiyorum. bu oyun 90 dakika sürdürülemez diyorum. sürdürülürse ve o hata doğal olarak gelince buna konsantrasyon eksikliği diyemeyiz işte. ya da sorun makul konsantrasyon eksikliğinden çok daha fazlası.

    galatasaray oyun içinde dinlenmiyor, dinlenemiyor. okan buruk tutmamız lazım oyunu dediğinde bile bunu laf olsun diye söylüyor. çünkü tutmaya yönelik hamleleri yok. bu sezon sadece fenerbahçe maçının ikinci yarısında oyunu tutmak istedi hoca. başka da maçı yok. bu maç da 1-1'e gelebilirdi bu arada. hocanın sınırsız pres aşkı ve savunmayı emniyet noktası oluşturmadan yapması ligde değil ama avrupa'da çok başımıza iş açacak. bu sorunların düzeleceğini de zannetmiyorum.

    işin özü yine iyi mücadele ettik ama kaliteli bir oyun oynamadık. skoru aldık ama skoru arttıramadık yahut oyunu tutamadık. ne oynadığımız belli ama fazla belli, takıntı seviyesinde belli. bu maç şanslıydık, her zaman son dakika boş kaleye golü atamayan santrafor rakip olarak denk gelmeyebilir. ayağımızı artık denk alalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın