• 36799
    acilen bir karar vermesi gereken takım. okan hoca ve teknik ekibi biz icardi'yi yedek oturtamayız diyorsa bu takımın oynayacağı düzen 3-4-1-2'dir. başka da bir düzende oynayamaz bana göre. bu oyuncularla 4-4-2 fanteziden başka bir şey değil.

    3-4-1-2'deki 1 de gabriel sara olmalıdır. tamam biliyoruz, sara 8 numara, orada çok iyi de katkı veriyor ama en azından bu sezon için farklı bir rol isteyebiliriz kendisinden, ve bu da yapamayacağı bir rol değil. neden çift forvetin arkasında oynayacak oyuncu mertens olmamalı sorusuna gelirsek, mertensin olayı tek forvet oynadığımız düzende boşta kalan rakip stopere baskı yapmak ve rakibin top çıkarmasını engellemek. orta sahaya yardımı çok kısıtlı, yaşı gereği artık ikili mücadelelerde büyük bir zaafiyet yaratıyor ve sahipsiz topları, rakip savunmadan dönen topları kazanamıyor. çift forvet oynayacağımız için rakibin stoperine baskı yapma işi de devre dışı kalınca mertens'e pek ihtiyacımız kalmıyor. bu durumda orada, oyunun hücum ve savunma kısmında daha diri, top sürebilen, sahipsiz top kazanan ve atacağı öldürücü paslarla forvetlerimizi mertens'e göre daha iyi toplarla buluşturabilecek sara'yı kullanmalıyız.*1
    1-https://gss.gs/rbf.jpg
    normal şartlarda sara, arkasında torreira ve transferli bir düzen olmalıydı ama maalesef şu an için elimizde en iyi profil berkan bu anlamda. neden kaan değil diyenler olabilir. kaanın üçlü stoperin sağı için biçilmiş kaftan olduğunu, victor nelsson'un ise üçlü stopere pek uymayan bir tarzı olduğunu düşündüğüm için çok mecbur kalmadıkça üçlü stoperin önünde orta saha oynatmazdım kaan'ı. bu arada zaman zaman torreira-demirbay da yapabiliriz. bu kadro daha dengeli, bu sebeple daha dişli rakiplere karşı kullanılabilir.

    3-4-1-2'ye alternatif olarak çift mezzelalı bir 3-5-2 de oynayabiliriz. bu dizilişte iki adet iç oyuncusu kullanarak forvetleri destekleyebiliriz. bu durumda torreira biraz daha geride kalmak durumunda olacaktır. yunus ve sara topu iyi taşıyabilen oyuncular, ayrıca yunus kanatta merkezleşerek oynuyor, bu şekilde bir iç orta saha olarak oynayabileceğini hatta yunus'a en uygun mevkinin bu olduğunu düşünüyorum.*2
    2-https://gss.gs/RN4.jpg

    bu düzende set oyununda forvetleri çok daha fazla dahil etmemiz gerekir oyuna. *3'deki üçgenleri kurmak gerekir. aksi halde durağan kalabiliriz, ancak özellikle ligde daha fazla verim alabileceğimizi düşünüyorum bu dizilişten.
    3-https://gss.gs/TSc.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın