• 36725
    zaha'nin ayrılması ve ziyech'in plan dışı kalması ile kendini bulmuş takımımız.

    https://imgur.com/a/4s1K4RA

    linkte 4 tane görsel var. 1 ve 2. görseller zaha-ziyech'li (tete) takımın sahaya yayılışı ve ısı haritası, 3 ve 4. görseller ise antep ve rize maçından.

    1 ve 2. görsellerde zaha-ziyech (ilk görselde sağda tete var ama ziyech ile aynı şeyi yapıyor) ikilisi klasik kanat gibi oynuyor. bu şekilde oynamaları elbette futbolcu karakteristikleri ile ilgili. ikisi de çizgeye yakın oynamayı seviyor. fakat böyle çizgiye bastıklarında, orta sahamız görüneceği üzere bomboş kalıyor.

    iki kanat forvetten çok uzak, orta sahalar ile kanat ve forvet hattında büyük mesafe var. kanat bekler oyunu açamıyor. yine bu durum çoğunlukla oyun kuramamamıza ve göbekten hücum edemememize sebep oluyor.

    3 ve 4. görsellerde ise durum çok daha farklı, takım çok kompakt bir futbol oynuyor. kanatlar orta alana çok daha yakın, hatta forvetin sağ ve sol arkalarında konumlanıyorlar. orta sahalar ve forvet arkası da birbirine yakın olunca geçilmesi çok zor 6'lı bir blok oluşuyor. yine kanatların orta bölgeye yakın oynaması sayesinde de kanat bekler oyunu açabiliyor ve kapanan rakip karşısında boşluklar bulabiliyor.

    bu diziliş hem kontraların önüne geçiyor çünkü çok kalabalık ve güçlü bir orta alanınız var, hızlıca baskı yapabiliyorsunuz. hem de geçen seneki gibi her topu kanada göndermek ya da uzun vurmak zorunda kalmadan dar alanda becerikli ayaklar sayesinde gol bulma oranı çok daha yüksek olan göbekten rakibi delebiliyorsunuz.

    https://cartilagefreecaptain.sbnation.com/...n-and-expected-goals
App Store'dan indirin Google Play'den alın