• 36667
    yönetim + okan buruk iş birliği ile öyle bir kadro kuruldu ki, yaz transfer döneminin kapanmasına sayılı saatler kala taraftar da bu takımın ne oynayacağını tahmin edemiyor. kerem, zaha, tete'nin satılıp osimhen'in geldiği ve rotasyonda rüştünü ispat edememiş yunus, yusuf, canı isteyince oynayan hakim ve barış'la zaten sol ve sağda 2 kanatın oynadığı hiç bir diziliş artık bize uygun değil.

    önceliği almanya ve italya ile birlikte büyük lig takımlarının çoğunun artık oynamaya başladığı 3-5-2 ve varyasyonları için kanat bekler çok kritik bir önem sahip ve takdir edileceği üzere bu mevki için yeterli oyuncu sayısı dünyada sınırlı. özellikle sol kanat bek dediğinde ve bunu bir de avrupa'da bulmaya çalıştığında alternatifler epey azalıyor, bizim beceriksiz yönetimin zalewski için bu kadar uğraşmasının sebebi bu. burada kalbur üstü oyuncu sayısı az çünkü. mevcutta sahip olduğumuz 3 kişilik bek rotasyonu sizi bir şekide götürür ama sakatlık ve ceza durumunda büyük sıkıntılar yaşarsınız, buraya bir takviye şart.

    orta saha mevzusu. buraya mücadeleci ve iki ceza sahası arası git gel yapabilen bir isim 3 ay önce de şarttı, şimdi de öyle. ama gelen giden yok, muhtemelen burası için bir düşünce de yok.

    ve oyun kurulumu. beni en çok tedirgin eden noktaların başında geliyor. okan buruk 4'lü oynarken, beklerini en ileriye gönderiyordu. 2'li savunma ve + 1 ön liberoya rağmen ki ön liberomuz torreira açık alanda yetersiz, rakipler kanatlardaki bu boşlukları iyi değerlendiriyorlardı. 2 orta sahanın birbirine yakın oynamaması da özellikle orta sahada delici özelliklere sahip isimlerin bizim orta sahayı çok rahat geçmesine sebep oluyordu. burada oyun kurulumunun önemi büyük zira iki beki de ileri gönderdiğinizde arkada kalan 3'lü kontralara çok müsait oluyor. orta ikiliden de defansif katkı az geldiğinde çok rahat geçiş yiyoruz.

    bu durumun çözümü ise topa daha çok sahip olup daha iyi oyun kurmaktan geçiyor. beni tedirgin eden ise okan buruk'un 2 yıllık görev süresi boyunca oyun kurulumunu ikinci, üçüncü plana atması. özellikle inter, direkt toplarla da sonuca gidiyor fakat hakan'ın önderliğinde doğru oyun kurulumu ile rakip sahaya yerleşip erken preslerle rakibi alanından çıkarmıyor. 3'lü defans ve ileri geri gel git yapan orta sahası ile geçişleri daha başlamadan bitiriyor.

    sözün özü, takımda hem sistemsel hem de oyuncu bazlı major eksiklerimiz var. oyuncu eksikliğimiz şu anda pek kapanacak gibi durmuyor bu sebeple artık iş okan buruk'un 3-5-2 sistemini eldeki oyuncularla maksimum fayda ile oynatmasına kalıyor. umuyorum ki oyun kurulumuna ekstra mesai harcıyordur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın