• 36653
    hatalar silsilesi 2023 yazinda baslayan takimimiz, sampiyon takima dogru eklemeler yapmak yerine, garip sovlara ve misillemelere kalkisarak farkli bir yapiya gecirdik kendimizi, noksan yerlerimizi de asla dolduramadik (solbek, 8 ve 10 numara). bana gore kesinlikle kaan ayhan ve baris alper yilmaz'in farkli mevkilerde ekstra katkilari sezonun en kilit isi oldu bizim adimiza, bu supriz katkilar olmasa ceza cekerdik diye dusunuyorum. turkiyede bir takimin maddi limitleri ve yabanci siniri varken, bu kadar fazla yabanci transferde hata yapma luksu yok, gercekten mucizevi bir isti sampiyon bitirebilmek. ama ben futbolun adaleti olduguna inaniyorum ve malesef bu 2024 transfer sezonunda cok cok daha vahim hatalar yaparak sansimizi cok zorladik. okan hocanin farkli bir stratejisi, veya yine cok supriz katkilara kaldi isimiz (yunus, yusuf demir falan gibi hesapta olmayan oyunculardan), aksi takdirde yolun sonunu iyi gormuyorum.

    gectigimiz sene ve bu sezonun basindaki super kupa ve young boys maclarinda takimimizin eksik oldugu yonleri cok iyi gorduk. bu transfer doneminde alinan hicbir oyuncunun bu eksik yonlerimizi tamamlayici oldugunu dusunmuyorum. biz hala dinamik, fizik gucu yuksek, pres gucu ve agresifligi yuksek rakiplere karsi cevap verebilecek duzeyde degiliz, oyuncu yapilarimiz geregi. taktik anlayisi, dizilisi degismekten baska care yok bu konuda, ama yine de yaptigimiz eklemeler oyle bir goruntu vermiyor, misal uclu savunmaya donme sansimiz yok bu kadroyla. 2 yildir sampiyon olurken iyi yaptigimiz seyleri yapan oyuncularimizin da bir kismini kaybetmis olduk, yerlerini doldurmadan. yani eskiye donelim desek onu da yapacak kadromuz kalmadi, kanat oyuncularimiz ciddi eksildi. ee o zaman biz bu kadar parayi niye harcadik, ne amacliyoruz diye sormak en dogal hakkimiz.

    orneklerden gidecek olursak, takimin bel kemiklerinden torreira'nin yapip yapamadiklarini net biliyoruz artik, rakipler de biliyor. bu adamdan gol asist katkisi alamiyorsun mesela, o zaman bunu tolere edebilecek bir partner olmasi gerekiyor yaninda, onunde, arkasinda vs. kerem demirbay uzak sut yetenegi olan bir adam, onda da takim savunmasi konusunda dezavantaj yasiyorsun. gabriel sara baska meziyetleri olsa da ne savunma sertligini artirabilecek bir adam, ne de selcuk inan-melo gibi gol,asist sayilarina ulasabilecek bir hucum yeteneginde. oyle ya da boyle zaha'dan ciddi bir skor katkisi aldin, kerem'den zaten aliyordun, ikisi de gitti, kimden tolere edeceksin o zaman bunu, bos kume. kaliyorsun yunus'a, yusuf'a vs. evet elde hala kaliteli ayaklar var, guven veren oyuncular var, ama o kadar eksik, o kadar hangi taktigi dusunursen dusun noksanlar olan bir haldeyiz ki, hicbir anlami olmayacak. fifa'da ratingleri yuksek osimhen-icardi ikilisiyle eminim guzel oynanir da, realitede feci bir husran gozukuyor...
App Store'dan indirin Google Play'den alın