resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 11654
    şampiyonlar ligi maçlarında(ön eleme dahil) 5.8 xg'den 5 gol çıkarmıştır. bu anlamda kendisi mbappe, haaland, kane, rodrygo'nun ardında 5. sıradadır.
    penaltısız xg'de 3,4'le 14. sıradadır. ki zaten penaltısız da 3 golü var. aynı zamanda 3 kez penaltı noktasına gitmişsek, bunun 2'si icardi'ye yapılan faullerden gelmiştir.

    süper lig'deki gol kaçırma mevzusu ise büyük takımlarda oynayan hücum oyuncularının kaderi oldukları için zirvede yer almaları kaçınılmazdır. mesela en çok gol kaçıran ilk 7 oyuncunun 6'sı galatasaray, fb veya bjk forması giyen oyunculardan olur. sebebi de basittir çünkü daha fazla gol pozisyonuna girerler, daha fazla şut çekerler, penaltı istatistikleri vs.
    üstüne üstlük bunların zorluk derecesi de kafaya göre belirlenir. mesela sen sağ çaprazdan dar bir açıyla şut çektiğinde kimisi gol kaçırdı der, kimisi de en iyi vuruşu yapmasına rağmen girmedi der. bu açıdan baktığında xg değeri biraz daha mantıklı oluyor. orada penaltının başına geçen birisinin xg'si 0.76'dır. boş kaleye kaçıranın xg'si 0.89'dur. hafif müsait ama dar açıdan çekilen şutun xg'si de 0.2 bile değildir. şimdi sen kalkıp 0.2 gol beklentisi bile olmayan şutu net pozisyondan sayarsan olmaz. o yüzden belirlenen kriterlere de bakmak gerekiyor.

    üstüne üstlük bu adam büyük bir fedakarlık yaparak sakat sakat mücadele etmiştir. kimisi olumlu, kimisi olumsuz olarak değerlendirir bilemem fakat ben armaya duyduğu saygıdan, sevgiden dolayı sonuna kadar mücadele ettiğini düşünür ve ayakta alkışlarım. kaldı ki son 2 sezon istatistikleri 73 maçta 75 skor katkısıdır. böyle bir oyuncuyu da etten püften sebeplerle eleştirmemek gerektiğini düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın