• 36412
    young boys maçından önce de, hazırlık maçlarından beri de gördüğüm eksikleri ve gelişim noktalarını yazdığımdan dolayı içim rahat. maçtan sonra da sinir ve hışımla pişman olabileceğim şeyler yazmamak adına keskin entryler girmemeye çalıştım. bu sayede açıkçası sinirim azaldı ve tekrar takımla ilgili bir şeyler karalamaya hazır duruma geldim.

    öncelikle taraftarda oyuna dair heyecan kalmadı. transfer döneminde yönetimin berbat iletişimi ve kimsenin takım adına yararlı işler yapılacağına dair inancının ve güveninin olmaması bu olumsuz durumu oluşturdu. taraftarı tekrar heyecanlandıracak oyuncu illa süperstar olmalıymış gibi bir hava esmesine de gerek yok. ama artık genç oyunculara süre verilmesi gerekiyor. takımda dinamizm yok. altyapıdaki yetenekli oyuncuları söndürüp süründürmekten vazgeçmek lazım. şampiyonlar ligi zaten gitti. artık mevkisi olmasa bile garanti ve tecrübeli oyuncu oynatma hevesinden vazgeçilmesi gerekiyor.

    -metehan, ali turap bülbül, efe akman, eyüp aydın, yusuf demir şans verilmesi gereken oyuncular.
    -takımdaki bütün orta sahalar gençler dahil 4-3-3 orta sahası. kesinlikle üçlü orta sahaya dönülmeli.
    -fizik olarak illa uzun boya ve kalıba gerek yok ancak dayanıklı, yere sağlam basan, ikili mücadelede rakiple mücadeleden vazgeçmeyen, dinamik adamlar oynamalı.
    -son yaptığı utanç verici hareketi düşünmeden söylüyorum, şu anki futbol oyun kuralları kalecinin kaptan olmasına izin vermemekte. takımın hakkını yedirmeyecek, ağırlığı olan bir kaptan lazım takıma. muslera her çıktığında hakem sarıyı verip gönderiyor. zorlamanın manası yok.

    bana kalsa şu anki form durumlarını düşünerek ve puan kaybını da göze alarak adana demir maçına şu 11'le çıkarım. yedekten sokacağım oyuncular da oyunun durumuna göre parantezdekiler olur.

    ---------------------------muslera---------------------------
    ali turap---------nelsson--------metehan------jelert(köhn)
    -------------------(c)kaan ayhan (efe akman)--------------
    ------g.sara(kerem demirbay)-----torreira(berkan)-------
    b.alper(yusuf demir)----------------kerem a. (batshuayi)
    --------------------------icardi-------------------------------

    ben açıkçası böyle bir kadroyla heyecanlanıyorum. şöyle hareketli bir kadroda herkesten verim alınır. izlemesi zevkli olur. ziyech, zaha, abdülkerim, davinson, mertens, eyüp aydın, gökdeniz hatta kalırsa oliveira ve bence kalması gereken taylan gibi oyuncular da sakatlık ve form durumlarına göre zamanla takıma girer çıkarlar.

    biraz cesaret, biraz heyecan, biraz kaos hepimizi tekrar harekete geçirecek, takımla bağımızı güçlendirecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın