• 36398
    mühendis kimdir? mühendis, sorunun ne olduğundan çok çözümün ne olduğunu bilmesi gereken insandır.

    galatasaray futbol takımının bir mühendislik sorunu var evet ama bugünkü sorunumuz biraz da doktorluk gerektiriyor. hem teşhisi hem de tedaviyi, hem sebebi hem de sonucu doğru anlamak gerekiyor.

    okan buruk bu platformda da pek çok kez yönetime kalkan olmakla şuçlandı. ben standart, “yönetimimiz çalışıyor” ya da “takımıma güveniyorum” vs açıklamaların kalkan olma ile ilişkisini de tam çözemiyorum. bunlar beylik cümleler ve biraz da takım yönetimiyle, kamuoyu yönetimiyle ilgili hususlar.
    dursun özbek ve yönetimine yönelik tepki haklı, doğru ama bütün meseleyi orada görmek de bizi doğru teşhisten uzaklaştırıyor. dursun özbek’e yönelik her açıdan, her an, kimi zaman hakarete varan eleştiriler ve tepkiler de aslında okan buruk’a kalkan olmuyor mu bazen.

    geçen sezon kasımpaşa deplasmanını hatırlayın. adanademirspor ve alanyaspor maçlarının ilk yarılarını, karagümrük maçını düşünün. normalde 2-0, 3-0 geriye düşeceğimiz maçlar, rakiplerin bireysel yeteneksizliğiyle, galatasaray’ın bireysel kalitesinin buluşma noktasında çözüldü.

    galatasaray yönetim yapısı ile ilgili başkan ile ilgili saatlerce konuşabiliriz. bu yönetilememe halinin takıma yansımaları, motivasyon ve iletişim problemlerinin etkileri hakkında düşünebiliriz. bu konulardaki haklılık, ısrarla aynı hatayı yaparak farklı sonuç bekleyen bir takım yönetimini ak-la-maz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın