• 38
    27 ağustos 2024 galatasaray young boys maçı öncesi yapılan toplantıda sorulan bir soruya karşılık okan hocanın vermiş olduğu cevaptır.
    çok da güzel bir cevaptır.

    öncelikle 3 mart 2024 beşiktaş galatasaray maçından sonra okan hocamızın derbi istatistiğini paylaşayım:
    11 maç, 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi.
    21 gol atmış, 7 gol yemişiz.

    yani aslında 19 mayıs 2024 galatasaray fenerbahçe maçına kadar müthiş bir derbi istatistiğimiz vardı. bu da çok değil, 3 ay öncesine kadar!
    o maç ve beşiktaş maçı* sonrası hepimiz karalar bağladık fakat bunlar geçici şeyler. baksanıza ya, bu iki maçtan önce 11 maçın sadece 1'inde yenilmişiz arkadaşlar, elbet tekrardan üstünlüğü sağlarız.

    şampiyonlar liginde ise kuralar ilk çekildiğinde herkes 3. olup avrupa ligine gideriz demiyor muydu? buna rağmen son maça kadar gruptan çıkma ümidimizi korumuştuk. manchester maçlarındaki özgüven, bayern maçlarındaki gururu hepimiz yaşadık. o bayern'in yarı final oynadığını da hatırlatayım.
    avrupa liginde ise sparta prag'a deplasmanda çok şansız bir kırmızı karttan sonra yenildik. oyunumuz falan tartışılır fakat yine de o kırmızı kart öncesine kadar turu geçeceğimizi düşünüyorduk. ya her şeyi geçin, bu eşleşme öncesi taraftarımız bütün oyuncularımızın içinden geçmişti. icardi bile gol attıktan sonra sevinmedi, düşünün takımın durumunu.

    şimdi de şampiyonlar ligine katılım yolundaki ilk maçımızda* yenildik ama daha evimizde oynayacağımız maç var. bu maç oynanmadığı sürece kimse bu eşleşmeyi başarısız olarak göremez. hoş, gerçi bu turu geçip şampiyonlar ligine katıldığımızda da "young boys'u herkes elerdi!" tarzı küçümsemeler yapılarak ortadaki başarıyı yine yok edecekler.

    şimdi genel anlamda son birkaç aydır kötü sonuçlar almamız, bunu genele yaymaya yetmez, yetmemeli. bu yanılgıya bende düşmüştüm ama neyse ki erken uyandım. hoca eğer takıma geldiğinden beri tüm derbileri berbat oynatmışsa haklısınız eleştirilsin ama böyle bir şey yok. aynı şekilde şampiyonlar liginde yarı finale kalan bir takımı yenememek başarısız sayılmamalı, united karşılaşmalarından aldığımız 4 puan küçümsenmemeli veya kopenhag maçları unutulmamalı. evimizde oynadığımız maçta oyuncularımız biraz becerikli olsa o maçı da güle oynaya kazanırdık ama olmadı. ben burada suçu kesinlikle okan hocaya atmam.

    şimdi ortada böylesine bir tablo varken, sen kalkıp okan hocaya "büyük maçlarda takımın beklentileri karşılayamaması normal mi?" tarzı bir soru sorarsan, hoca da daha 3 ay öncesine kadar yaşattığı başarıların unutulmasına içerleyerek bu cevabı vermesi çok normaldir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın