resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 16229
    dünkü maçtan bağımsız bazı yorumlar yapmak istiyorum, çünkü her kalecinin dünkü gibi performansları olabilir lakin;

    nando neredeyse 2-3 senedir artık yan top alamaz durumda. kornerlerde ve yandan kullanılacak frikiklerde ekrana bakamaz olduk. dün young boys'un ilk kullandığı ve apo'nun karşıladığı kornere bakın göreceksiniz, muslera yan top alamıyor. süper ligin bu alanda erce ile birlikte en kötü kalecisi diyebilirim.

    nando takımın savunmacısı olarak artık savunmacılarda olması gereken cesareti kaybetmiş apaçık. karşı karşıya kaldığı pozisyonlarda daha önceki sakatlıklarının da etkisinde olacak ki çekiniyor, ayağını elini uzatmaya sakınıyor, sakatlıklardan psikolojik olarak etkilenmiş besbelli. takımdaki savunmacılar sakatlık pahasına topa müdahale etmeli.

    nando transfer edildiğinde çok kıymetli bir kaleciydi ve ilk 6-7 sezonunda dünyanın en çok kazanan kalecilerindendi, helali hoş olsun sonuna kadar hak etti. ancak 33 yaşından sonra kendisine o kontratlar verilmemeliydi, neden? ilk geldiği dönemde nando, gerçekten bir kaleci kıtlığı vardı bu güne nazaran. uzun yıllardır dünya da bir kaleci bolluğu var ve artık seneye bu seçeneği değerlendireceğimizden hiç kuşkum yok. premier ligde, ispanya ve fransa liginde neredeyse kötü kaleci yok. geçen sene hepimizin uyuz olduğu kopenhag kalecisi kamil grabara bile muslera'nın epey önünde bir kaleci.

    her galatasaraylı gibi nando'yu ben de çok seviyorum, ancak fikirlerim bu şekilde.

    (bkz: 21 ağustos 2024 young boys galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın