• 36295
    burada ki yazılan entry'lerin çoğu takıma yeterince transfer yapılmaması ile bağdaştırılmış. bu bir nebze doğru ama tamamen değil. sorunu sadece transfer eksikliğinde aramak tamamen doğru değil.

    bizi geçen sene tabiri caizse elek eden molde - kopenhag - sparta prag - bunların hangisinin kadro değeri bizimkinden fazla? biz bir türlü modern avrupa futbol kültürüne uyum sağlayamıyoruz, yakalayamıyoruz oradaki mevzuları bir türlü.

    adamsa mevzu, yardımcı antrenör getirtelim oradan ve orada neler yapılıyor hiç olmazsa kopya çekelim.

    sıkıntıları aşağıya yazıyorum. bu sıkıntılar çözülene kadar da yazmaya devam edeceğim.

    şu anda oyun yeterince hızlı oynanıyor dünyada ama biz bir türlü oyunumuzu hızlandıramıyoruz. hızlı oynamayı beceremezsek bu iş olmaz. fizik kalitesi, dinamizm ve atletik bir futbolcu grubunu neden yaratamıyoruz. ya öyle bu tip oyuncular transfer edelim, ya da elimizdeki oyuncu grubunu mümkün olduğunca makineye dönüştürebilelim.

    sadece hız mı bizde eksik olan? hayır tabiki de.

    dikine oynamak.

    bu takım yıllardır dikine oynamayı bir türlü beceremedi yeterince. biz pres yiyince veya işin içinden çıkamayınca hemen götümüzü dönüp 1. bölgede kendi aramızda paslaşıyoruz veya muslera'yı arıyoruz. bu lanet huyumuzdan fatih terim zamanından beridir vazgeçemedik. bir türlü çözüm üretemedik.

    ayrıca paslaşırken durarak yani statik paslaşıyoruz. hareketli bir şekilde yer değiştirerek paslaşacağımıza, topu koşturarak, durağan ve durarak paslaşıyoruz. biz koşacağımıza, topu koşturuyoruz.

    her takıma ilerde basıyoruz. bu allah'ın emrimi anlamıyorum neden her takıma önde basarak oyun oynamaya çalışıyoruz?

    avrupa maçlarında gerekirse kontraatak oynayıp arkayı iyi kapatırsak bu kadar gol yemeyiz en azından bir şekilde gol atıp maçları daha rahat alırız diye düşünüyorum.

    4-2-3-1 artık bana mantıklı gelmiyor. 4-3-3 (10 numarasız 4-3-2-1)gayet mantıklı. yeri gelir orta sahanın birini ön liberoya çekersin, yeri gelir orta sahanın birini gerekirse 10 numaraya çekersin. bizde mertensi ortasaha'ya çekme şansın yok ama mesela sara'yı gerekirse ön libero'dan top dağıtmada, gerekirse 10 numarada, gerekirse de ortasaha içte oynar. kaan ayhan'da gerekirse ön libero oynar, gerekirse ortasahada da oynar. orta sahayı 3'leyip bir denemek lazım.

    okan hoca'nın bir an önce çuvaldızı kendine de batırması gerekiyor. yenilenmeyi ve değişmeyi bilmesi gerekiyor. sürekli aynı şeyleri deneyerek farklı sonuçları alacağımızı düşünmek çok tehlikeli bir düşünce. egolara kapılmadan çözümlere açık olmak gerek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın