• 36255
    yarım aklımızla, tek gözümüzle bizim bile görebildiğimiz, çok net eksikleri olan takım. yeniden yapılanma geçen sezonun ortasından itibaren planlanmalıydı. maalesef çok geç kalındı.

    1) nelsson ve abdülkerim'in takımın oyununa level atlatamayacağı çok belliydi. stoperde hem nicelik hem nitelik olarak ekleme yapmak şarttı ama bırakın stoper almayı ayıp olmazsa elimizdeki en iyi stoperi satacağız.

    2) muslera'nın son 2 sezondur çok sık hayati hatalar yaptığı, yaşının ilerlediği, kendisi ile rekabet edebilecek bir kaleci alınması gerektiği kabak gibi ortadaydı. ama günay, okan kocuk falan getirildi arkasına.

    3) orta sahada fiziken hem sertlik hem de dinamizm eksiği bağırıyordu. dünyada en kolay adam bulunabilecek mevkiye 2 sezondur bir tane kalıplı, ciğersiz ve az buçuk toptan anlayan bir afrikalı bulamadık. herkeste var. adana demirspor'da bile maestro diye biri var ama biz bulamıyoruz nedense.

    4) yerel ligimizin kalitesi özellikle son iki sezonda ekonomik sıkıntılar ve kur farkından dolayı iyice düştü. galatasaray'ın böyle bir ligde başarısız olması mümkün değil. yürüyerek bile şampiyon olabilir. tıpkı 2023-24 sezonunda olduğu gibi. ancak galatasaray'ın asli rekabetçi olması gereken yer avrupa seviyesidir. ancak edirne sınırları geçince takkemiz düşüp kelimiz görünüyor.

    5) hulâsa ne takım ne yönetim ne teknik kadro ümit vaadetmiyor şu haliyle bize. tekrara düşmek de istemiyorum ama en başta söylediğimi yineleyeyim : galatasaray futbol kulübü, futbol aklı ya da her neyse oturup önümüzdeki yılların planlamasını yapmalıdır. gerekirse bu sezon şampiyon olunmasın ama bir taraftar olarak ben sahada ne yaptığını bilen, derli toplu bir takım görmenin en doğal hakkım olduğunu düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın