resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 21855
    bana göre en büyük değişimi tudor döneminde taraftarın direnişi sonrası galatasaray'a dönemediği zaman yaşayan türk futbol efsanesi. evet arda turan hatalarıyla, doğrularıyla, sevaplarıyla ve günahlarıyla tartışmasız bir efsanedir.

    konu dağılmasın. hatırlayanlar vardır arda turan o dönem galatasaray'a dönecekti. nasıl bir arda vardı? kendini tartışılmaz ve ulaşılmaz gören, milli takımda fatih hoca ile atışan, hatta bence olası geri dönüşünü galatasaray'a da bir ölçü ''hediye'' olarak gören bir arda vardı. zaten belgeselinde kendiyle hesaplaştığı çoğu şey de o yıllara ait. o yüksek özgüven faiz açıklaması yaptıran, hastane olayını yaptıran vs. en baş şey. ''güç zehirlenmesi'' diyor zaten. gel gelelim evdeki hesap hiç çarşıya uymadı. türk futbolunun kariyer olarak en büyük ismi, atletico'nun starı olarak barça'ya giden, messi - neymar - suarez'in takım arkadaşı arda turan kendi yuvasında çok büyük bir direnişle karşılaştı. ve başakşehir'e gitti. o dönem transfer gerçekten gündemdeydi ya da değildi de önemli değil. taraftar olasılığa dahi çok büyük direniş gösterdi. ki kendi ifadesi var zaten; ''bir kaç kamuoyu yoklaması yapıyorlar, taraftardan bir kaç mesaj sonra hemen aman'' tarzı ifadelerle anlatmış süreci.

    https://www.youtube.com/watch?v=ct4xa1JGKKg

    bence arda'nın dönüşümü orada yavaştan başladı. zamanla geldi fatih terim'in elini öptü. galatasaray hakkında daha yürekten ve kendi yuvası olduğunu hatırlayarak konuşmaya başladı. neticede geldi 2 sezon da futbolcu olarak bulundu ve futbolu bıraktı. aslında arda turan'ın hikayesinde okan buruk ile benzer bir nokta var. okan hoca gerek gidiş süreci gerekse beşiktaş'a dönüşüyle baya kızdırmıştı tribünleri. beşiktaş'dan ayrıldığında adnan polat taraftara rağmen ''evladımızdır'' diye geri getirdi. okan hoca ile taraftarı barıştıran adnan polat'ın tavrı oldu. ve evet okan buruk'un ne kadar büyük bir galatasaraylı olduğunu bugün herkes görüyor. en basit kanıtı ali yiğit buruk. hocamızın oğlu öyle koyu galatasaraylı ki, yürekten galatasaraylı olmayan bir evde böyle bir evlat yetişmez. okan hoca'da adnan polat'ın oynadığı rolü arda turan'da fatih terim oynadı. bir şekilde geri getirdi arda'yı ve bugüne geldik. ne arda turan eski arda turan ne tribün arda'ya karşı eski tribün. belgesel de bunu gösteriyor aslında.

    entryde adı geçen isimleri örnekleyeyim sadece. adnan polat, fatih terim, okan buruk, arda turan. hepsi camianın ve kulübün değeridir. yanlışlarıyla doğrularıyla galatasaray'dan çıkmış ve galatasaray'a hizmet etmiştir hepsi. özetle; arda turan'ın son dönemde tutturduğu çizgi bir galatasaraylı olarak beni heyecanlandırıyor. hem hoca hem de genel tavır olarak. instagram'da da görüyorum sadece iş ve aile odaklı yaşıyor. zaten röportajlarına ve konuşmalarına bakarsanız taktik bilgisi çok üst düzey. belli ki günü geldiğinde galatasaray'a hoca da olacak. ben kendisinden umutluyum. bizi başarılı kılan en önemli detay camianın evlatlarından aldığımız katkıdır. fatih hoca, okan hoca ve elbet arda hoca da eklenecek gibi duruyor. 2024 itibariyle 37 yaşındaki arda turan ve 50 yaşındaki okan buruk gibi iki hocanın bizim safımızda olması gelecek için çok büyük güvence aslında. fatih hoca sonrasında korktuğumuz o felaketi ve buhranı yaşamayacağız.

    dolayısıyla evet arda turan ben de dahil ciddi sayıda taraftarın 2017'de direndiği arda turan değil. değişti, olgunlaştı ve en önemlisi belli ki kendiyle ve hatalarıyla samimiyetle hesaplaştı. amazon prime'da yayınlanan belgeselde de bunu görüyoruz. ben kendisinden çok umutluyum. büyük hoca olacağına inanıyorum, hatta eminim. dolayısıyla bence artık eski defterleri negatif anlamda çok kurcalamanın gereği yok. arda galatasaraylı. hatasıyla sevabıyla bizim. hoca olarak da güzel günler yaşatacak bize. inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın