• 99
    gelir paylaşımı ile verildiği zaman, erden timur'un beklediği rakam 700m$. birkaç ay önce "dursun özbek 400m$'a peşkeş çekecek" diye isyan ediliyordu. oyuna yeni dahil olan adnan polat'a göre ise bize kalan paranın 300m$ a kadar düşme ihtimali var.

    tamam "en kötü ihtimalle" diyor ama bu açıklamalar "ölümü gösterip sıtmaya razı etme" çabası gibi geliyor.

    galatasaray spor kulübü divan kurulu ağustos ayı olağan toplantısı:
    https://www.youtube.com/...X7SC2UJs&t=2372s

    adnan polatın açıklamalarından bazı önemli dakikalar:
    (bkz: dk. 38:55) adnan polat: "inşaat alanı 85.000 ile 105.000 m2 arası ... (zemin altı ile beraber 130.000 ile 150.000 m2 arası) ... maliyeti 200m$ bütün mühendisler mimarlar hesap yapsın %5 yanılma payı olabilir."

    ("isteyen hesap yapsın" diyebilmek için proje m2 miktarının vermesi lazım. verilen min.-maks. alanlar arasında %20 fark var.)

    (bkz: dk. 41:05) bu cümlelerini dinlerken kulaklarıma inanamadım; divan kurulu üyesi eski gs başkanı adnan polat, ödemek zorunda olduğumuz yıllık 1,2 milyar tl faizin, floryada satın aldığımız 42 dönüm arazi kredisi için olduğunu zannediyor. o kredi borcunun mecidiyeköy projesinden gelen gelen para kapatıldığından, bahsi geçen faizin bankalar birliği anlaşması için ödendiğinden bihaber. bu dil sürçmesi falan değil, giriş, gelişme, sonuç olarak borç-faiz durumunu anlatıyor. bu adamı ihale komisyonu başkanı yaptık.

    (bkz: dk. 50:55) adnan polat: "bize en kötü, minumum 300m$ kalıyor bu paranın 70m$'ı banka borcuna gidiyor ve geriye kalan 220m$ belli bir yerde toplanıyor....."

    birde proje geliri ile ilgili burada yorum yapan arkadaşlardan ricam izlemediyseniz aşağıdaki videonun ilgili bölümünü izleyin lütfen. erden timur verdiği rakamların altını bilgi ve verier ile doldurarak açıklıyor.
    https://youtu.be/awajC8X3BPA?si=HAdLSqHluJyO1GSi
App Store'dan indirin Google Play'den alın