• 83
    istanbul'da yașayanlar anlı șanlı ali sami yen stadının konumunu bilir. bilmeyenler için yazıyorum. köprüden önceki son çıkıș ve avrupa yakasının tam kalbindedir. taksime 5 beșiktaș'a 10 dakika mesafedir. dibinde metro hattı ve metrobüs hattı vardır. beylikdüzün'den 40 dakikada, kadıköyden 20 dakikada stada gidebilmeyi hayal edin. inanılmaz bir konuma sahipti. biz buradan çıktık. neden çıktık çünkü bize stad yapılma sözü verildi. o dönem dünya kadar olay oldu. yok devlet niye stad yapıyor da bilmem ne de falan. biz stadımızdan çıktık apar topar stad yıkıldı. neden? çünkü arazisi çoktan satılmıștı. amaç bizi çıkartmaktı. arazi bizim değildi evet. ama sürekli yenilenen 49 yıllık kira sözleșmemiz vardı. biz çıkmasak hiçbir șey olmazdı yani.

    2011 yılında 1 milyar türk lirasının üzerinde bir bedel ile arazi satıldı. o dönem euro kuru 2.44. yani 500 milyon euronun üzerinde bir para. bakın sadece arazi parası bu. sonra bu paranın yarısı tokiye kaldı. toki ise o dönem 190 milyon türk lirası değerinde șimdiki stadımızı yaptı. yani biz miss gibi stadımızdan çıktık. toki para kazandı. devlet kazandı. stadımızın yerine kocaman kuleler dikildi. müthait daha da fazla kazandı. akıl alamayacak paralar döndü. șu tabloda kim kaybetti sizce?

    bakın șu olay olalı kaç yıl oldu benim hala aklım almıyor böyle bir soygunu. o dönem bu ișleri ayarlayan kiși geçen sene bir anda yeniden ortaya çıktı. açıp bakın kimler vardı o dönem. șimdi florya arazisindeki kazancı falan söylüyor. millet de șașırıyor ne alaka kardeșim neden bu kadar az kazanç diye.

    bu adamların ișin içinde olduğu müddetçe galatasaray hiçbir yerden para kazanamaz. erden timur neden küstürüldü? biz alelacele florya'dan neden çıktık? hepimize çok mantıksız geldi dimi. inșaat alanında neden antrenman yaptık abi biz diye düșündük. benzer hikayeler. benzer olaylar. benzer adamlar. fark yok. kimsenin galatasaray falan düșündüğü yok. florya satılınca uçacağız :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın