• 79
    hasılat paylaşım oranı %60'ın altında (60 galatasaray - 40 müteahhit, ki bu minimum oran bana göre. yüzde %50-50 soygun florya için) imzalanacak her sözleşme benim adıma problemli ve kötü niyetlidir.

    riva'da olduğu gibi nakit para alarak varsayılan hasılat tutarı üzerinden bu oranlarla oynanmasına da karşıyım, yani 70 milyon dolar verelim galatasaray'ın oranı %40'a düşsün gibi maddeleri kastediyorum. çünkü proje aşamasına geçince oluşacak emsal artışlarında zarara uğrayan taraf arsa sahibi olarak biz oluruz.

    görece düşük bütçeli feasible projelerde satılabilir alan / tüm inşaat alanı oranı 1.40 civarında oluyor. yani 100 bin metrekare satılabilir alan / 140 bin metrekare inşaat alanı gibi. florya daha üst segment bir proje olduğu için bu oran 2'ye yakınsayacaktır (daha fazla otopark sayısı vb.).

    adnan bey'in verdiği metrekare değerlerini doğru kabul edersek payımıza en az 60 bin m2 satılabilir alan düşmeli. mevcut florya fiyatlarıyla 7000 usd'den satsak 420 milyon dolar gibi bir para geçmeli elimize minimum (iddia edildiği gibi astaş yaparsa projeyi m2 fiyatı da 7000 usd'nin üzerinde olur).

    bir de sopa olarak taraftarın önüne sunulan bankalar birliği anlaşması var. her zaman söylenen gelirlerin yüzde 50'si gidiyor kısmı doğru olsa da anaparadan düşüyor bu ödenen tutarlar. bu minvalde borç ödendikçe ödediğimiz yıllık faiz tutarları da düşüyor. ilgili anlaşmanın faiz oranları da mb politika faizine bağlı ve gayet uygun. bu yıl sonuna doğru ya da önümüzdeki yılın başında mb politika faizi de çok büyük olasılıkla düşecek bu minvalde ödediğimiz faiz tutarları de düşecek. bu anlaşmadan çıkıldığı anda daha yüksek faizle borçlanmayacağının garantisini veriyor mu mevcut yönetim?

    not: galatasaray spor kulübü 100 bin m2 satış alanı olan bir projeyi elinde para olsa da yapamaz.

    not 2: paylaşım oranları belirlendiğinde caddeye bakan daire daha ucuz havuza bakan daha pahalı olur vs gibi yapılan şerefiye hesabının da açıkça paylaşılması lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın