resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 11301
    (bkz: 9 ağustos 2024 galatasaray hatayspor maçı)

    bir kez daha taraftarın övgüyü de yergiyi de fazla abarttığını görüyoruz. dünkü performansı normaldi. sonuçta iki milyona aldığımız scout transferinden değil icardiden bahsediyoruz. kendisine yıllık on milyon bağlanan sezon performansı -hakediyor- bunun çok çok üzerindeydi. överken de yererken de duygusallığı biraz kenara bırakabilmek lazım. bu kadar övülmesinin arkasında maçtaki performansından daha çok geçen haftalarda fazlaca yerilmesi var.

    ikinci mesele kendisine top getirme meselesi. fox in the box diye tabir edilen tipleme iki binli yılların başında bitti. fmde halen zikrediliyor olması bugünün futbolunda yerinin olduğunu göstermez. özellikle küçük takımlar savunmada adam kalabalığına ve fizik güce dayalı oynuyorlar, bunu hepimiz biliyoruz. böyle bir ortamda santrafor, ya ceza sahası içerisinde stopere fiziksel özellikleriyle -güç ya da çeviklik- üstünlük kurup onları ekarte edecek ya da dün icardinin çok iyi yaptığı gibi doğru zamanlamayla ceza sahasına çıkarak defansın dengesini bozacak.

    elinizde de bruyne gibi pasla ya da ronaldinho gibi çalımla rakibi delen adamlar yoksa defansın kucağında yatan forvete top götüremezsiniz. dünyada şu an bunu en iyi bilenlerden birisi icardidir. dün bir kaç kez çıktı, ikisin de net pozisyon oldu. çıkıp, pozisyon bitiminde finali yapacak şekilde tekrar girerseniz benzema oluyorsunuz zaten. mauro da o yetenek ve akıl fazlasıyla var. yeter ki biraz daha çalışsın ve aklı sahada olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın