• 36158
    9 ağustos 2024 galatasaray hatayspor maçıyla birlikte emin oldum ki bir formasyon değişikliği şart takıma. aynı zamanda kesinlikle net bir orta saha daha lazım. bu formasyonla kerem demirbay'ın yeteneklerini kullanamadığımız gibi gabriel sara'nınkileri de kullanamayacağız. hücumda bir oyuncudan vazgeçmemiz gerek diye düşünüyorum. bu da benim için mertens şu anda.

    bir tane fizikli, teknik, mücadeleci bir ön libero dertlerimizi çözecek bence. o gelene kadar da kaan'ı orada kullanmalıyız. 4-1-2-3 bizim oyunumuza çok uygun bence.

    -------------muslera--------------
    jelert-davinson-abdülkerim-köhn
    ------------kaan ayhan-----------
    --------g.sara---lucas torreira----
    --hakim ziyech-----barış alper---
    --------------icardi----------------

    bence ön libero, çapa ne derseniz deyin takımı geriye çekmekten çok ileriye daha iyi oturmasını sağlayacak. hem de hücumda top kaptırdığımızda orta sahada verdiğimiz devasa boşluk olmayacak. gerektiğinde defansı üçleyecek ve beklerin hücuma rahat çıkmasını sağlayacak. şu an bunu yapabilecek kişi kaan ayhan. ama transfer kesinlikle gerekli. fernando tarzı bir tane daha adam bulsak bu işi süper yapar. fernando belki çok mücadeleci, pırpır değil ama akıllı ve teknik bir oyuncuydu. duracağı ve rakibi yönlendireceği yeri iyi bilirdi. olmazsa amrabat da fena tercih değil. ya da isimsiz, genç ama mücadeleci bir profil olabilir. yeter ki bir tane defansif orta saha alalım. ben bu sistemde efe akman, eyüp aydın gibi genç oyunculardan da çok verim alabileceğimizi düşünüyorum. alternatif olarak ortadaki o 1 kişiyi efe de eyüp de oynayabilir hem de birbirinden farklı profillerde oynayabilir. bence düşünülmesi gereken bir diziliş.

    bunlar kağıt üstünde, sahada her şey farklı oluyor ama icardi'nin de muslera'nın da dediği gibi bir değişim ve gelişim şart. kadrodaki herkesten en çok verim nasıl alınır düşünülmesi gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın