• 35877
    2 gün önce ibrahim hatipoğlu "2" transfer için uğraşıldığından bahsetti de, gerçekten ihtiyaç 2 transfer mi, bir bakalım.
    eğer hedef avrupa'da hatırı sayılır bir başarı yakalamak ise, (ki bundan kastım şampiyonlar ligi'nde en az çeyrek finali görmek, elbette küçümsemek gibi bir lüksümüz olamaz lakin gruptan çıkmayı standartta erişebilmemiz gereken normal bir başarı olarak görüyorum şahsen).
    bunun için oynamayanların da oynayanlara yakın kalitede olması elzem.
    peki kalede öyle mi dersek, cevap "maalesef." (muslera - günay - ancak buna rağmen tutup da an itibarıyla daha iyi bir kaleci alalım diyen sanmıyorum ki olsun.)
    savunma tamam gibi, nelsson, davinson, abdülkerim, metehan, kaan ayhan (emin'i sattıklarına inanıyorum ben de.) bizi götürürler.
    sağ bek, koca bir boşluk, ihtiyaç halinde kaan ya da barış alper yedekleyecek gibi. ancak hem asil hem de yedeği olmak üzere 2 kişilik boşluk var burada. (dubois'nın görüntüsü pek kotarabilecek gibi değil ne yazık ki.)
    sol bek, sağ bekten hallice, en azından formanın ilk adayı kadroda, ne var ki onun da yedeği yok, ya da belki berkan yedekleyebilir diye düşünüyordur bazıları, lakin geçen sezon elendiğimiz prag maçlarında berkan'ın özellikle zorluk derecesi yüksek maçlarda o bölgede olmadığını ve olamayacağını çok net gördük.
    orta alanda hala transferini beklediğimiz 8 numara haricinde bir var bir yok kerem demirbay ve kenarda berkan hamlesi haricinde bence 1 oyuncuya daha ihtiyaç bulunmakta. yani buradaki ihtiyaç 1 değil 2 bence (tabi torreira'nın hiç sakatlık ve kart cezası almadığı senaryoyu yok kabul ederek.)
    10 numara pozisyonunda kamp döneminde şapka çıkarılacak bir performans göstermekte olan mertens'in bu performansının sezonun ilerleyen, maçların ve hava koşullarının zorlaştığı dönemlerinde devam edeceği düşünülüyor ya da öngörülüyor ise kimse transfer edilmeden devam edilebilir, lakin maalesef ben öyle düşünmüyorum, mertens'in düştüğü dönemleri göreceğiz, kulübeye baktığımızda ikamesi olmadığında zorlanacağımız muhakkak.
    kanatlarda elde tutulması halinde kerem ve barış, bunların yanı sıra zaha ve ziyech'i şimdilik yeterli kabul edelim, forvette de icardi - michy ikilisi bizi taşır diye düşünüyorum.
    özetle; bu takımın ihtiyacı hatipoğlu'nun belirttiği gibi sadece bir sağ bek ve 8 numaradan ibaret değildir.
    ilaveten bir yedek sağ bek, bir yedek solbek, 1 yedek 8 numara ve merten'i yedekleyecek bir 10 numara ile +4 oyuncuya daha ihtiyaç olduğu açıktır.
    ne var ki bu yönetimin bu eksiklerle ilgili aksiyon alacak gibi bir tespit ve çalışması olmadığını görmek bizim için üzücü...
App Store'dan indirin Google Play'den alın