• 3335
    her ne karar alınacaksa gelecek sezondan itibaren uygulamaya konulmalıdır. ha 12 yabancıdan 14 yabancıya çıkabilir, gerçi çok da fark etmez diyebilirsiniz ama oyun başladıktan sonra kural değişmez. ama bunun bile farkında değiliz, o kadar alıştık bu kadar keyfi kurallara.

    ayrıca yabancı sınırının bu kadar çok değişmesi yanlış olduğu gibi yabancı sınırının kalkması bir vizyon olarak sunuluyor. bunun öyle olmadığını fatih terim'in döneminde uygulanan kısmi yabancı serbestisinde çok iyi gördük. bir kere türk kulüpleri transfer yapmayı bilmiyor. türk kulüplerinin kendi bütçelerini dengeli tutacak, ayağını yorganına göre uzatacak bir olgunlukları yok. kaliteli yabancılar değil yaşlı ve kazık yabancılar bu ülkeye geliyor. zaten altyapıları işlemeyen anadolu kulüplerinin hepsi minik fenerbahçe olmaya kalkıyor ve bu işin sonu batıkspor oluyor. ülke ekonomisi 5 yıl öncesinden daha kötü. her yanlış hareketin sonucu daha da ağır olabilir.

    yabancı oyuncu sayısını serbest bırakarak yerli oyuncuların yurt dışına gidişine gidişini kolaylaştırılması o oyuncuların gelişeceği anlamına da gelmiyor. bununla ilgili onlarca örnek sıralarım. ben galatasaray'da ilk 11'de 11 yabancı oyuncu görmek istemem. başarının yolu asla bu değil. bugün psg, real madrid ve city gibi her şeyi satın alacak güçte olan kulüpler bile belli noktalarda lokal futbolculara veya kendi altyapılarına başvuruyor. yabancı serbestisi olsa bile galatasaray'ın yerli oyunculara yine ihtiyacı var. bunun önlemleri kurallarla alınmadan yeterli ehliyete haiz olmayan yöneticilerle türk futbolu daha da uçuruma sürüklenecektir.

    yabancı oyuncu sayısını serbest bıraksanız bile özellikle yaş yönünden ve nitelik yönünden sınırlama getirmeniz gerekir. bugünlerde en az 4-5 süper lig takımına fifa tarafından transfer yasağı getirilmiş durumda. bu cezaları ve önlemleri federasyon uygulamış olsaydı başlarına bu gelmezdi. türk futbolunda en büyük sorun başa buyrukluk ve kuralların sallanmıyor oluşu. yeni sezonda bütün kötü çimleri düzeltmesi gereken bir federasyon var. altyapıların ve gençlerin organizasyonunu düzenleyip oyuncu gelişimini sağlaması gereken bir federasyon var. kulüpleri mali olarak sözde değil özde denetlemesi gereken bir federasyon var. ama bunun yerine gereksiz ve şişik kadroları rahatlatmak adına yabancı serbestisi diyorsun. hemen vizyonlu oluyorsun, oh ne güzel. her şeyimiz ilizyon.
App Store'dan indirin Google Play'den alın