resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Galatasaray
Mevki:Kaleci
Yaş:38
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 16082
    kulübümüzün kapısından içeri girdiği gün doğan bebeklerin günümüzde lise sıralarında dirsek çürüttüğü istikrar abidesi, yaşayan efsanemiz.

    13 yılda 17 kupa, sayısız zaferler ve spikerlerin muslera çığlıkları. tek başına kaderine etki ettiği o kadar çok maç ve hatta sezon var ki nando'nun. kulüp tarihimizin yüzde 10'undan uzun süre kalemizi korumuş olacak bu sezon sonunda. bu gerçekten açıklanması kolay olmayan, çok uzun bir süre.

    kendisinin kalemize geçtiği gün tcmb verilerine göre 1 usd'nin karşılığı 1,65 tl idi. fenerbahçe süper ligin en çok şampiyon olan takımı unvanını taşıyan ve 2000'li yılları yıldızlarla dolu kadroları ve derbi zaferleri ile geçirmiş bir takımdı. kulübümüzle çok yakın tarihte profesyonel sözleşme imzalayan efe akman henüz 5 yaşında idi. babası ayhan akman ise muslera'nın takım arkadaşlığını yapmaktaydı.

    bu sürede yerel ligdeki rakiplerimiz fenerbahçe, beşiktaş, trabzonspor, başakşehir gibi ekiplerin kalelerinde onlarca farklı kaleci forma şansı buldu. avrupa arenasında ise nitelikli ve güvenilir kaleci sayısının gün geçtikçe azalması, onana gibi kalecilerin 55 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olmasına kadar vardı. onana'nın yedeği ise altay bayındır oldu. piyasanın geldiği bu noktada, rakiplerin her sene kaleci arama derdine düştüğü ortamda 14 sezondur galatasaray'da 1 numaranın kime emanet edileceğine yönelik herhangi bir sorgu yaşanmıyor.

    bu hikayenin de elbet bir sonu olacak. belki bu sezon, belki bir sezon daha sonra muslera futbola veda edecek. fakat yaşadıkları ve yaşattıkları sadece galatasaray taraftarlarının değil; tüm türk futbolseverlerin zihninden asla silinmeyecek. birkaç nesil futbolseverin zihninde her zaman 'son anda muslera' repliği bir yer edinmiş olarak bulunacak.

    kaptan her daim var olsun. türk futbolunun seyrini değiştiren imzalardan birinin 13. yıldönümü kutlu olsun. 2024/25 futbol sezonu kaptanın 18, 19 ve 20. kupalarını kaldırdığına sahne olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın