• 35896
    galatasaray 96-2002 arasinda, avrupa'nin en iyi 20 takimi arasina girdi ve orada kalmayi basardi. o gun bugundur hic bir turk takimi benzer bir performans gosteremedi. galatasaray 2012-2013, 2018-2019, 2023-2024 senelerinde duble yapmasina ragmen her seferinde ic sebeplerden dolayi yonetim yapisini bozdu, avrupa cizgisini surduremedi, ekipleri dagildi. bu surecler her defasinda takimin ligin ilk 5inin disinda kalmasiyle sonlandi, avrupa'da tekrar basa donuldu ve sifirdan takim kurma ve silbastan yapma dongusu yeniden basladi.

    2024-2025 sezonu da aynen bu sinyalleri vererek basladi. iki senelik basarili donemden sonra yonetimin en onemli ismi erden timur, tam da anlasilamayan sebeplerle ayrildi. kemerburgaz, florya, bankalar birligi gibi meseleler havada kalmis durumda. sportif direktorumuz yok, baskan ozbek iyi bir ekiple calismadigi zaman camiaya ilham verebilen bir isim degil. tum yuk okan buruk'un omzunda: tipki fatih terim'in donemlerinde basina geldigi gibi... (bkz: galatasaray futbol takımı/#3961286) burada bahsettiklerim daha detayli anlatiyor sikintili gorunen sinyalleri.

    peki bu donguyu galatasaray neden kiramiyor? rakiplerinin cok onunde olmasina ragmen neden avrupa'da sinif atlayamiyor? neden 2 sampiyonluklar 3-4-5 olamiyor?

    bence son 30 senenin yarisinda sampiyon olmus olmak, ve rakiplerinin basarisizliklari galatasaray'lilarin gozlerini boyuyor ve gercek problemleri gormelerini engelliyor. galatasaray'daki elestiri kulturu evet fenerbahce ve besiktas'in onune gecmesine katki sagliyor, ancak galatasaray'i avrupa'da zirveye tasiyabilmekten de hep uzak kaliyor.

    bu sene de benzer bir geriye adim bekliyorum, cunku galatasaray'in gecen seneden yapisal olarak uzerine koyabildigini dusunmuyorum. son iki senede saha icinde cok ilerleme kaydedildiyse de saha disindaki projeler hizli sekilde ilerlemedi. bu amac icin biraraya gelmesi gerekirken, aksine galatasaray basariyi paylasamiyor, insan gucunu birlestiremiyor. elestiri kulturu adi altinda kaprisler, egolar yarisi kulubu tekrar geri goturuyor. dogru sorulari soramiyoruz, sorabilsek de ileri gidemiyoruz.

    iyi bir ortasaha ve iyi bir sag bek transferleri bunu degistirir mi, sanmiyorum. galatasaray'in sezonu ile ilgili karamsarim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın