resim
Dursun Aydın Özbek
Görev:Başkan
Takım:Galatasaray
Yaş:75
Uyruk:Türkiye
  • 10077
    25 mayıs 2024 günü art arda ikinci, toplamda üçüncü kez galatasaray başkanı olduğu günden beri demeçlerinde, icraatlarında, planladıklarında/programladıklarında hiçbir sıkıntı olmayan başkan.

    şu geçen yaklaşık 15-20 günlük süreçte "yönetim istifa" dedirtecek hiçbir şey yok. dursun özbek net olarak 2015'ten farklı, 2016'dan da farklı. ikinci dönemi ile ise aynı. 2022'de ne söylüyor ise, nasıl söylüyor ise; 2024'te de söyledikleri ve üslubu çok benzer. tek fark var, erden timur. 2022'de erden timur vardı, 2023'te de vardı. 2022 ve 2023 yıllarında erden timur olduğu için aynı konuşmaları aynı planları ortaya koyan dursun özbek hakkında tek bir olumsuz ifade kullanılmıyordu; 2024'te ise erden timur olmadığı işin içerisinde olmadığı için, başkan her ne der ise desin bir bahane bulunup "dursun istifa!" naraları atılıyor. dursun özbek her şeyi ile aynı dursun özbek halbuki. dün alkış alan kişi ile bugün yerin dibine batırılan kişi birebir aynı. "ama erden timur yok". evet; dursun özbek'in yönetime davet ettiği, ısrar da ettiği ama neticede bu teklifi kabul etmeyen erden timur 2024-2025 sezonunda yok. her ne şekilde olursa olsun olmayacak. dursun özbek'in de dediği gibi, bu işi gönülden yapılması gereken bir iş. başkanın ısrarına rağmen görev almayı kabul etmeyen bir isim hakkında yapılacak bir şey yok. gönülsüz, isteksiz, keyifsiz yönetilecek bir şey değil galatasaray futbolu. yine dün dursun özbek'in dediği gibi, erden timur gibi hassas ve kırılgan birinin galatasaray'da ilerlemesi de çok zor. hizmet etmek için gerekçe arayan onlarca, yüzlerce bulabilir ama hizmet etmemek için sebepler arayan da mutlaka bazı şeyleri ortaya atabilir. kendisine gerekçe(ler) bulabilir. erden bey ikinci seçeneği tercih etti ve gemiden ayrıldı. geminin kaptanı, yani galatasaray'ın başkanı "gemide kal" dediği halde ayrıldı. en doğal hakkıdır erden timur'un, başarıları ve katkıları için de teşekkür ederim ama erden timur gemiden ayrıldı diye galatasaray başkanına yapılan saygısızlıkları ve hırsızlık dahil hiçbir somut delil olmadan yapıştırılan yaftaları kabul edemiyorum.

    başkanın, yönetimin üç haftalık süre zarfında önünde sadece bir tane önemli konu vardı. o konu da okan buruk'un sözleşmesi idi. fazlası ile hak edilmiş bir ücret ile okan buruk ve ekibi ödüllendirildi. başkan ve yönetim bu konuda görevlerini layığıyla yerine getirdiler. şu ana kadar, bu geçen süre zarfında başka da bir sınanması olmadı başkanın veya yöneticilerin. transfer dönemindeyiz. ben de yapılan açıklamaları ve ifade edilen stratejiyi çelişkili ve zayıf buluyorum ama bir kredi açmak lazım insanlara. en azından temmuz ayındaki yetki kongresini dikkate alıp, temmuz ayının sonuna kadar bir kredi açmak lazım. temmuz ayının sonunda galatasaray futbol takımının o günkü kadrosu 2024-2025 sezonuna dair bir ipucu verecektir. o gün tekrar değerlendiririz dursun özbek'i, yönetimi, sportif a.ş.'yi, cenk ergün'ü. o gün de hiçbir şey için geç değil, o gün gerekirse hep birlikte haklı gerekçeler ile tenkit ederiz bazı isimleri. buna başkan da dahil. bugünkü gerekçeler ise tamamen yaramaz çocuk mızmızlığı. "erden gitti, defol dursun!", "okan buruk sözcü tv'ye çıktı, dursun durmasın!", "trt'ye çıktın, bizi rezil ettin. git kulüpten dursun!". bu yaklaşımı, bu üslubu ben hiçbir galatasaraylıya yakıştıramıyorum. galatasaray başkanının bu kadar basit, bu kadar sıradan şeyler ile idam sehpasına götürülmesini de doğru bulmuyorum. bunu yapmayalım. bunu yapmamızı gerektirecek hiçbir şey yok ortada 12 haziran itibari ile. bir ay, iki ay sonra olursa veya 6 ay/1 yıl sonra olursa, elbette galatasaraylılar olarak üstümüze düşeni yaparız. dursun özbek'in birinci dönemini elbette ki hiç kimse unutmadı ama bugün suni bir yönetim krizi, suni bir kaos yaratmanın kimseye bir faydası yok. en azından galatasaray'a yok. sadece rakiplere faydası var. yapmayalım bunu, lütfen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın