• 10103
    (bkz: #3817856)

    devre arası döneminde galatasaray taraftarının 2023-2024 sezonu yarı yıl karnesini vermiştik. gelelim sezon sonu karnesine. bölüm iki başlıyor.

    galatasaray taraftarı özellikle hepimiz için kötü olan 19 mayıs 2024 galatasaray fenerbahçe maçından sonra ilk dönem yaptığımız tespitlerin ne kadar doğru olduğunu ne yazık ki görmüş olduk. tüm sezonu domine eden, rekorlar kıran teknik direktör ve futbolcuların ne kadar kötü olduğunu bir hafta boyunca her yerde okuduk.

    aynı oyuncu grubu bir hafta sonra *büyük bir iştahla konyaspor'a nefes alma imkanı dahi vermeyerek en iyi cevabı fenerbahçe'den önce kendi taraftarına vermiş oldu.

    gelelim hiç sevmediğim yaz transfer dönemine. herkes biliyor ki haziran - ağustos ayları her zaman fenerbahçe için kutsal üç aylardır. 1999 yazında gs brezilya'dan ucuz topçu arayıp, ülke içinde ise saffet akyüz, mehmet yozgatlı gibi isimler alırken fenerbahçe milli takımın banko üç ismi alpay özalan, abdullah ercan ve ogün temizkanoğlu'na imza attırıyordu. tarihsel dipnottan günümüze gelecek isek zaten jose mourinho hamlesiyle başladılar yaza. hareketli bir yaz geçirecekleri muhakkak.

    peki gs taraftarı bu süreçte ne yapacak? zannımca geçen iki sezondan ders almadan iki sezonun şampiyonu takımı, hocayı, yönetimi tabiri caizse zımparalamaya devam edecek ya da sakin kalıp olayları izleyecek. yerinde ve zamanında eleştiri yapacak. muhtemeldir ki birincisi gerçekleşecek.

    mesela okan buruk'un başında olduğu gs'nin son iki sezonda lige yavaş girip sonra tempo arttırdığını görmelerine rağmen daha ilk resmi maçtan ciddi yangın yapmaya başlayacaktır.

    dilerim bunlar olmaz. yönetim yazın gerekenleri yapar, biz de sakin sakin izleriz. sonuçta sakin kalması gereken kesim bizleriz. umarım "eleştiri kültürü" adı altında yaz dönemini "yangın" bir şekilde geçirmeyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın