• 252
    sansasyonel transfer istemediğim, aslında minimal geçmesini tercih edeceğim transfer dönemi. çok fazla oyuncu gitmese, eksikleri kapatan az sayıda transfer yapılsa ideal olur.

    sezonun son iki aylık kısmında, ve hatta ocakta gelenleri saymazsak genelinde şu on beş oyuncu temel iskeletimiz olarak oturmuştu: muslera, kaan, sanchez, abdülkerim, nelsson, köhn, torr, berkan, kerem demirbay, ziyech, mertens, barış, kerem aktürkoğlu, zaha, icardi.

    kiradan dönen emin, dubuis ve yunus'u rotasyon için buraya ekleyip, gitmek istediği belli olan nelsson'u da satarsak şu kadro gayet iyi olur. kalmak istiyorsa nelsson'u da satmayıp emin'i daha çok oynayarak gelişmeye devam edeceği bir yere kiralamayı tercih ederim. bunlara ek olarak hem rotasyonu güçlendirmek, hem kulübede yerli olması açısından, daha da önemlisi yetişen potansiyeli rakiplere kaptırmamak için oğuz aydın alınmalı. ek olarak yine rotasyon için gerektiği düşünülürse bir yerli sol bek, rıdvan yılmaz alınabilir. son olarak yine bakambu, vinicius yerine icardi yedeği bir forvet, tercihen kiralık.

    temel nokta, yukarıda yazdığım 15 oyunculuk listede minimum kayıpla çıkmak ve sağ bek ve ortasaha eksiklerini kapatmak olmalı. tete-zaniolo satılırsa onlardan gelen girdiyle de bu transferlerin maliyeti karşılanır.

    aurier, ndombele, halil gibi isimleri saymıyorum. bu isimlerin zaten ya sözleşmeleri bitti ya da kadromuzda sözleşmesi devam eden halil, oliviera gibi isimlerin gelecek sene olma ihtimalleri yok gibi.

    (bkz: #3943164)

    eğer dediğim türde bir transfer politikası izlenirse kadromuz şöyle olur:

    yabancılar: muslera, sağ bek, sanchez, köhn, torreira, orta saha, ziyech, mertens, zaha, icardi, yedek forvet, dubuis. 12 oyuncu

    yurtdışında yetişen yerliler: günay, kaan, berkan, kerem demirbay: 4 oyuncu

    ülkede yetişen yerliler: abdülkerim, barış, kerem aktürkoğlu, alınırsa oğuz aydın ve rıdvan yılmaz. 4-5 oyuncu.

    altyapıdan: yunus, kalırsa emin. 1-2 oyuncu.

    altyapıdan ama 21 yaş altı olduğu için cl listesinde yazılmak zorunda olmayan: jankat

    şu kadroyu kurduktan sonra nelsson satıldıysa ve dubuis kalmadıysa belki bir yabancılık yer olabilir, mertens yedeğine uygun bir isim bulunursa alınabilir. kerem aktürkoğlu satılırsa oğuz aydın'ı almak bir zarurete dönüşür. dubuis kalmazsa yedek sağ beki kaan kapatsa da sol bek rotasyonu için rıdvan veya başka bir yerli zorunlu hale gelir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın