• 227
    çift haneli rakamlara satış için adı geçenlerden 1-2 oyuncuyu temmuz'un ilk haftasına kadar satabilirsek çok farklı fırsatlar çıkabilir önümüze.

    mesele temmuz ayında kasada nakit para olması.

    kadro bazı mevkilerde şişik, satışlardaki başarı gelenleri etkileyecek. ardından cl'ye katılırsak son 1-2 tane ''erden abi naptın sen'' meteforu yaşanabilir.

    ilk öncelik kanat oyuncularını satabilmek olmalı. bir deste kanat var takımda kiralık gelenlerle.
  • 228
    1 sağ bek
    1 8 numara orta saha
    1 gelecek vaadeden orta saha
    1 10 numara
    1 gelecek vaadeden santrafor
    1 pivot santrafor
    1 sol açık(kerem aktürkoğlu ve zaha giderse)

    muslera zaten banko.

    apo, sanchez ve nelsson bu sene yine 60 civarı maç oynama ihtimalimizden dolayı kalmalılar. 3'ü de kalmalı.

    köhn'de ısrar etmeliyiz.

    kaan sağ bek'te inişli-çıkışlı. leo dubois ise fiziksel olarak yeterli gelir mi emin değilim. o yüzden buraya net transfer lazım.

    torreira'nın partneri malum bağırıyor orası. bu mevkiye artık boşa sıkma şansımız kalmadı.

    barış alper 1 sene daha kalıp öyle gitmek isterse gitsin.

    yunus akgün artık sağ kanatta sazı eline almalı ve hakim ziyech ile dönüşümlü oynarlar. zaniolo'yu gelmeyecek diye hesaplıyorum.

    forvet arkası bariz.

    santrfor da ise 2 transfer net ihtiyaç mevcut. 1 tane pivot santrfor kesin lazım. okan hoca zamanında iyi verim aldı pivot santraforlardan. sıkışan ve uzun topları toplayıp dağıtabilecek bir oyuncu tipi de elimizde olsun ne olur ne olmaz ihtiyacımız olan maçlar olabilir. özellikle avrupa maçlarında. icardi'nin durumu malum sakatlık olabilir, o yüzden oraya 2 transfer lazım.
  • 232
    4 nokta atışı transfer gereken dönem. 4 gelecek oyuncunun yanında önemli olan gönderilecekler. çok sayıda gönderilmesi gereken oyuncu var.

    hücumcu bir sağ bek, pres gücü yüksek ve üçüncü bölgeye topsuz koşusu olan bir önlibero, pres yönlendirmesi güçlü bir forvet arkası ve fizikli ve yıpratıcı bir sağ kanat. tamamı yabancı olmalı. örnek profil olarak: sugawara, höjbjerg, kamada ve diatta.

    muslera, davinson, nelsson, köhn, torreira, mertens, ziyech, icardi kalmalı.

    toplam 12 yabancı oluyor.

    kerem aktürkoğlu hariç mevcut yerliler korunmalı. kerem gitmek istemese kalmasından yanayım. yusuf sarı, oğuz aydın, yasin özcan, aral şimşir, emirhan topçu, bertuğ yıldırım gibi yerli isimlarden bir iki ekleme yapılmalı.

    emin hariç kiradakilerin tamamı ile yollar ayrılmalı. sadece zaniolo ikna edilebilirse kalabilir. o durumda sağ kanat transferi yapılmaz.

    24 civarı oyuncu ile yola devam edilmeli. ilk 11 fizikli ve rakibi sahada döven bir yapıda olmalı. ziyech, mertens, kerem demirbay gibi sonradan girip oyunu ve skoru değiştirebilecek isimler yedekten girebilir.
  • 233
    transferden önce eldeki bazı futbolcularla vedalaşılması gereken dönemdir.

    tete, oliverira kesinlikle gönderilmeli.
    ndombele, aurier, viniscius zaten kiralık seneye olmamalı.
    cicaldau satılık, ross kiralık gönderilmeli.
    kaleci günay gönderilmeli. (avrupa kontenjanı sebebiyle işimize yaramaz)

    yunus, emin kadroda tutulmalı. kerem gidecekse yerli bir kanat oyuncusu eklenmeli.
    morutan sakatlığının iyileşme durumuna göre takımda kalmalı. muhtemelen ligin ilk yarısında oynayamaz.
    ziyech kesinlikle kalmalı.
    zaha'ya iyi bir teklif gelmemesi halinde gelecek sene takımda kalmalı.
  • 234
    öncelikle gidecek oyuncuları görmemiz gereken dönem.

    sanırım bu dönemde satışlarla birlikte iyi bir temizlik yapılırsa 60-65 milyon € 'ya yakın bir gelir konulabilir. konuşulanlar üzerinden sanchez, kerem, tete, yunus, zaniolo, nelsson'un satılabilme ihtimali var. hepsi satılırsa demek istemiyorum ama toplamda bu bütçe bu oyuncularla rahatça oluşturulabilir.

    burada tempolu bir sağ bek, 8 numara, 10 numara ve yedek 9 ilk ihtiyaç gibi görünüyor. guela doue ve valentin gendrey sağ bek için tam aranan kanlar. 6 ya da 8 numara için ise tercihen sverre nypan, ezequiel fernández, albert grønbæk, renato palma veiga hepsi farklı özellikte çok iyi opsiyonlar. 10 numara için niko jankovic, peque fernandez, vladyslav vanat gibi tempolu 10-9,5 numaralara gidilebilir. yedek 9 için de konstantin tyukavin ve mateo cassierra gibi oyunculara gidilebilir.

    kendisini ispat etmiş oyunculara da gidilebilir tabii ki. burada genç, kendini ispat etmek isteyecek , geleceğe yatırım yapılabilecek ve sıçrama yapması çok yakın oyunculardan bir liste yaptım sadece. eminim en doğru işi yapacaktır scout ve transfer ekibi.

    edit: köhn'ün durumunu bilmiyorum fakat gidişine onay verilirse yerine yine lecce'den patrick dorgu nefis olurdu.
  • 237
    iyi kadro kur, iki sene şampiyon ol, sonra düşüşe geç alışkanlığımız var. hala iki sene önceki transfer döneminin ekmeğini yiyoruz. mertens - icardi - torreira sonrası takıma ilave yapamadık. üstüne üstlük boey gibi kerem aktürkoğlu gibi 3 yıllık planlama dönemi oyuncularını da yavaş yavaş kaybediyoruz.

    (bkz: jose mourinho/#3944183)
  • 238
    takımın eksikleri aylar hatta yıllardır belli, tecrübeli ve takımda 3. yılına giren bir teknik ekibimiz, seçimden güçlenerek çıkan ve harcayacak parası olan bir yönetimimiz mevcut.

    tüm bunlara karşın biliyoruz ki; bizim için ağustos ortası transfer sezonu başlar, eylül başı uçaklar iner.

    temenni de ihtiyaç da bunun tam tersinin olması tabii.
  • 241
    8 numaraya gerekirse tüm kaynağı dökmemiz gereken dönem, fırsat transferi kovalamamamız gereken dönem yada şöyle diyelim, fırsat transferi için kumar oynamamamız gereken dönem.

    fred'in yaptığı katkı ortada, bonservisi 15 milyon euroydu kendisinin. 30 yaşında, kariyerli ve premier lig'de rotasyonda süre alan bir oyuncuydu kendisi. 8'i çözersek etrafını bir şekilde dizeriz diye düşünüyorum. 2023 yazında da, limit falan her neyse de 8 dışında her yere free agent oyuncuları aldık, son günde taraftarın sesini kısmak için n'dombele'ye gidildi. 8'i alalım, 6 numara ya da. ondan sonra kalan eksikleri giderelim. fenerbahçe'nin kadrosu bize göre çok daha dengeliydi, iyi kötü kısmını tartışmıyorum.
  • 244
    geçen sene olduğu gibi saçma sapan işler peşinde koşmamamız gerekir. yine transfer kapanmadan önce akşam pazarına kesinlikle ama kesinlikle kalmamalıyız belki şu olur ana transfer hedefleri bittikten sonra düşeş bi' oyuncu ama en geç temmuz ortasına kadar 8 humara ve sağ kanat işini çözmeliyiz. bütçe yok deniyorsa zaten takımdan gitmek isteyen kerem ve nelsson var burada kardan biraz zarar göze alınarak erkenden satılmalı bu isimler. alınacak isimler bence özellikle de 8 numara çaptan düşmüş ama isimli biri kesinlikle olmamalı aynı şekilde kimsenin tanımadığı ya tutarsa scout transferi de olmamalı buraya gerekirse bütçenin çok önemli kısmı harcanmalı bu bölgedeki isim, bizim bu seneki avrupa maceramızı belirleyecek oyuncu olması muhtemeldir.
  • 245
    fırsat maliyeti adı altında eylül ayını beklemememiz gereken dönemdir. bu sene şampiyonlar ligine gittik, boey satışı yaptık paramız var, yok muhasebesini bizim yerimize tutan muhakkak vardır. ne yapıp edip, onu satalım öyle alalım vs işlerine girmeden en kısa sürede takımın geri kalanı kalitesinde (torreira,icardi) 8-10-sağ bek transferlerini yapıp fırsat transferi beklemeye başlamamız gereken transfer dönemidir.
  • 246
    23-24 sezonunda takımı eski iskelet kurtardı. barış alper ve mertens de yeni transfer olmuş gibi katkı verince galibiyet rekorlarıyla zor da olsa şampiyon olduk.

    22-23 sezonunda kadroyu koru, icardi'yi bağla, sol bek ve 6-8 numara al diyorduk. geçerli mazaretler olsa da kadroyu boey hariç korusak da bunu başaramadık. gereksiz işlere de girdik. okan buruk durumu çok iyi idare etmese şampiyon olamazdık.

    23-24 sezonunda sağ bek al, 6-8 numara al, versatil 2-3 yedek al, kadroyu koru diyoruz. fener'in ne yaptığı derbi maçı olmadığı sürece bizi ilgilendirmiyor. eksiklerimiz belli, sadece buraya konsantrasyon lütfen. gerçekçi olacağım. haziran'da temmuz'da transfer beklemiyorum. ama ağustos 1 olduğunda sağ bek ve 6-8 numara uçaktan inmiş olmalı. diğer işlerle hatta transfer çalımlarıyla sonra uğraşırsınız. yine son günlere kalırsak da transfer yapmayın daha iyi. boşuna beklentiye girmemiş oluruz.
  • 248
    28 yaş üzeri (ilkay gündoğan dışında) tek bir oyuncuyu bile almamamız gereken transfer dönemi.

    ilkay'ın bu kriter dışında kalma sebebi de 2015 yılı öncesinde milli takım seçimi yaptığı için yabancı oyuncu statüsünde bulunmayacak olması. onun dışında alacağımız oyuncular dinamik ve fizik olarak takımın eksiklerini kapatacak ve takıma tempo kazandıracak oyuncular olması lazım diye düşünüyorum.

    lucas torreira'nın yanına artık bir canavar getirmemiz gerek bence. o kadar tempo yaptı iki senedir ve bu sene artık yanında üstündeki yükü azaltacak bir oyuncuyu sonuna kadar hak ediyor. orta sahadaki oyuncularımızdan birinin temposu düşük olunca süpürülebiliyoruz ikili orta saha ile oynadığımız için. sayıca az olunca doğal olarak o noktada kaliteye gitmemiz lazım. umarım torreira kalitesinde veya o kaliteye yakın biri alınır. tempo çok önemli. öndeki altı oyuncunun ikisi (icardi, ziyech) zaten pek tempolu değiller kısa-orta mesafede baskıya destek olsalar da, o yüzden o açığı kalan 4 oyuncunun kapatması tabiri caizse hayvan gibi koşmaları ve alan-pas yolu kapatmaları lazım.

    ziyech takımda kalacak diye düşünüyorum o yüzden arkasında bir tempo canavarına ihtiyacımız var ki ziyech'in eksikliğini hissettirmesin olabildiğince.

    nelsson ve sanchez ikilisi birlikte ayrılırsa o noktada oraya da kaliteli ve hızlı bir oyuncuya ihtiyacımız olacaktır. önde savunduğumuz için koşucu bir stoper kesinlikle bizim için faydalı olur. ayrıca ligde sürekli topla oynayan taraf olduğumuz için ve baskıya zaafımız olduğu için en azından ayağı olmalı biraz pas yetisi olmalı.

    bunların dışında kaliteli ve gelecek vaat eden türk oyuncuları kadromuza katarak yedek kulübemizdeki kaliteli oyuncu sayısını artırabiliriz. bu sezonki stratejimiz ve planlamamız umarım buna göre olur. ha kim gelirse başımızın tacı sonuna kadar destekleriz orası ayrı bir konu.
  • 250
    acilen orta sahaya 2 kişinin alınması gereken süreç.

    biri direkt 11'e, öteki iyi bir yedek olmalı. bunun dışında iyi bir yedek forvet ve sağ bek lazım. görüldüğü üzere acil olarak sadece 1 orta saha şart. sağ bek ikinci aciliyet, yedek forvet 3. bu görüntüde elimiz çok güçlü, kadromuz zaten iyi.

    eylül ayı yalnızca 10 numara mevkine fırsat transferi için beklenmeli. ağustos'un ortasında lig başlayacak ve en önemlisi sonuna doğru şampiyonlar ligi elemesi var. o maça orta saha ve sağ bek ile çıkmamız gerekiyor.

    kaan ayhan çok kaliteli bir isim, joker ama bek için ilk alternatif değil. adama da yazık etmeyelim, bu sorumluluğu ona yüklemek haksızlık olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın