• 6741
    2006 yılında 10 yaşında bir çocuktum. bir akşam sokakta babamla gezerken o sıralar oynandığını bile bilmediğim bir maçın ardından ilk defa vandallık yaptıklarına şahit olmuştum bu taraftarın. dükkanların camlarını vs ne bulurlarsa indiriyorlardı. terörize etmişlerdi ortalığı.

    babama "bu fenerbahçe taraftarı niye böyle?" diye sormuştum. demek ki önceden de bu vandallıklarının emarelerini görebilmişim. fanatik de değildim ha. futbol izlemeye 2007'de başladım ben. babam da futbolla hiç ilgilenmeyen öylesine bir galatasaraylı olarak "işte böyleler, ama mesela galatasaray taraftarının böyle bir şey yaptığını göremezsin" demişti. nasıl etki ettiyse hala aklımda kalmış bu cümlesi.

    babam gerçekten haklı çıktı. o günden beri 18 yıl geçti. bir defa galatasaray taraftarından ortalığı terörize eden hareket görmedim ve fenerbahçe taraftarından da hep görmeye devam ettim. 2006'da, 2010'da, 2011'de, 2014'te, 2024'te... defalarca. bir şekilde taraftarı olduğun takım bile kişiliğini etkiliyor ve önceki nesiller bu taraftara nasıl baskın bir kültürel miras bıraktılarsa 20 senedir değişmedi bu vandallık kültürü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın