• 35832
    öncelikle bu uzun entrymi vakit ayırarak okuyacak olan değerli sözlük yazarlarına sabırlarından ve saygılarından dolayı teşekkürlerimi iletiyorum.

    galatasaray futbol takımı’nın 2024- 2025 sezonu kadro yapısının şu şekilde oluşturulması gerektiğini düşünüyorum.

    not: parantez içindeki sayılar yabancı oyuncu sayısını göstermektedir.

    1- muslera(1)
    2- günay/transfer
    3- jankat
    4- transfer (2)
    5- transfer
    6- davinson/nelsson(3)
    7- emin
    8- kaan
    9- abdülkerim
    10- transfer
    11- köhn(4)
    12- transfer
    13- torreira(5)
    14- berkan
    15- transfer(6)
    16- transfer
    17- kerem demirbay
    18- eyüp aydın
    19- mertens(7)
    20- transfer(8)
    21- barış
    22- transfer(9)
    23- ziyech/transfer(10)
    24- yunus
    25- transfer
    26- icardi(11)
    27- transfer

    3 kaleci (1 yabancı 2 yerli)
    2 sağ bek ( 1 yabancı 1 yerli)
    5 stoper ( 1 yabancı 4 yerli)
    2 sol bek (1 yabancı 1 yerli)
    2 altı numara (1 yabancı 1 yerli)
    4 sekiz numara ( 1 yabancı 3 yerli)
    2 on numara ( 2 yabancı)
    2 sol kanat ( 1 yabancı 1 yerli)
    3 sağ kanat ( 1 yabancı 2 yerli)
    2 forvet ( 1 yabancı 1 yerli)

    27 oyuncu ( 11 yabancı 16 yerli)

    sağ beke 1 yabancı 1 yerli oyuncu transferi yeterli olacaktır. yerli oyuncu havuzuna baktığımız zaman mehmet zeki çelik uygun bir bonservis ve maaş karşılığında rotasyona dahil edilebilir.

    abdülkerim’i yedekleyecek yerli sol stoper takviyesi olarak çaykur rizespor’da forma giyen emirhan topçu iyi bir aday.

    derrick köhn’ü yedekleyecek yerli sol bek adaylarım ise rıdvan yılmaz ve yusuf özdemir; eğer transferleri gerçekleştirilemezse kazımcan karataş ile devam edilebilir.

    8 numara mevkiine 1 yerli 1 yabancı takviye yapılmalıdır. yerli oyuncu havuzuna bakıldığı zaman emirhan ilkhan göze çarpan bir isim. yabancı takviyesi ise futbol takımımızın 2024- 2025 sezonu’nda avrupa başarısı hayal ettirmesi için hayati önem arz etmektedir. dolayısıyla elimizdeki bütçenin ciddi bir kısmını bu takviyeye ayırmalıyız, oyuncu profili olarak box to box oynayabilen, fiziksel mücadeleden çekinmeyen, topla dribbling yapma özelliğine sahip bir profil bizi çok ileriye taşıyacaktır.

    10 numara mevkisinde ise mertensle bir sene daha devam etmekle beraber benzer profilde bir yabancı oyuncu takviyesi daha yapılmalıdır. yapılacak takviye genç bir isim olursa sonraki sezonlarda kadro planlaması açısından elimizi oldukça rahatlatacaktır.

    sol kanat mevkisinde ise barış alper yılmaz ile beraber bir yabancı oyuncu takviyesi gerekmektedir. bu oyuncu da barış alper gibi fiziksel özellikleriyle ön plana çıkan bir oyuncu olursa derrick köhn- barış alper yılmaz- transfer üçlüsü tüm sezon rakip sağ koridorunu felç edecektir.

    sağ kanat mevkisinde ise yunus akgünle beraber bir tane yerli sağ kanat - benim önerim oğuz aydın- ve devam edilmesi halinde hakim ziyech; edilmemesi halinde yabancı bir playmaker kanat oyuncusu ile rotasyon tamamlanmalıdır.

    forvet mevkisinde ise aşk adamı icardi ile beraber rotasyonda mümkünse tecrübeli ve kısa sürelerde rotasyona dahil olmayı kabul edecek bir yerli santrfor hamlesi işimizi görecektir. bu profilde bir oyuncu bulunamaması durumunda homegrown statüsünden yararlanmak adına erencan yardımcı rotasyona dahil edilebilir.

    gidecek oyuncular: aurier, ndombele, zaha, tete, kerem aktürkoğlu, carlos vinicius ve bu sezonu kirada geçiren diğer futbolcularımız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın