resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 10227
    ilk senesinde fernando muslera, felipe melo, eboue, ujfalusi, elmander gibi takıma ciddi katkı vermiş halen daha saygıyla anılan futbolcuları transfer etmiştir. muslera zaten 2024 yılında bile kalemizi korumaya devam ediyor. yerli piyasasında da selçuk inan gibi dönemin en iyi yerli orta sahasını takıma katmıştır.

    ikinci senesinde bana göre türk futbol tarihinin en sükseli transferi olan wesley sneijder'ı takıma katmıştır ki bu başkan transferidir. mesela amrabat, dany teknik direktör transferiydi. dönemin en iyi yerli forveti burak yılmaz transfer edildi, yanına da didier drogba getirildi. drogba çin'e kadar düştüğü için çok büyük bir transfer miydi tartışılır ancak adam bizden sonra bir kez daha chelsea yaptı, şampiyonlar ligi'nde bize icardi'nin veremediği katkıyı verdi. felipe melo tekrardan kiralandı, hamit altıntop transfer edildi.

    üçüncü ve son senesi en kötü transfer dönemi olabilir. bu dönemde alex telles, bruma ve bonservisi alınan melo dışında göze batan bir transfer yok. hajrovic, ontivero gibi tarihe geçen kötü transferler de bu sezonda gerçekleşti.

    genel olarak takıma değerli isimleri transfer etmiştir, birçoğu da kulüp efsanesi olmuştur.

    döneminde 2 lig şampiyonluğu, 2 süper kupa, 1 türkiye kupası kazandık futbolda. şampiyonlar ligi'nde çeyrek final gördük, efsanevi real madrid maçını oynadık. sonraki sezon yine gruplardan çıkmayı başardık.

    ünal aysal çok başarılı bir başkandı. fatih terim ile olan sürtüşmesinde kim haklıdır kim haksızdır bilinmez. terim sonrası üst düzey teknik direktörler ile anlaşsa da istediği verimi alamadı. genel olarak iyi bir vizyonu vardı. hitabet olarak da galatasaray tarihinin en iyi başkanlarından biridir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın