resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 37460
    panathianikos'u hoca gelmeden önce de takip eden biri olarak hocanıın bu macerasıyla alakalı tespitlerimi yazmak isterim;

    öncelikle hocanın başarısız olmasının en büyük sebebi kötü bir transfer dönemi geçirmesi. pao'nun sorunları çok netti aslında. kanatları ciddi anlamda facia bir takımdı pao. bunu çözecek bir hamle yapabilirdi ama diğer taraftanda da stoperde ciddi sıkıntılar vardı. 2 önemli stoper sakattı ve biri sezonu tamamen kapatmıştı. elde olan tek stoper jedvaj'dı ve arao stoper oynamak zorunda kalıyordu. aslına bakarsanız arao'nun stoper performansı da fena değildi. jedvaj ile iyi bir ikili olmuşlardı ama oraya bir transfer şarttı. hoca burda tercihi çok yanlış yaptı. pao'nun mali durumunu vs bilmiyorum tabi ama muhtemelen bedavadan biraz pahalı olacak şekilde 2 tane çöp stoper aldılar. aslında plan arao'dan ortasahada yararlanmaktı çünkü ortasahada da büyük sorun vardı zira vilhena'yı çözmüştü hoca, takımın bankosu olmasına rağmen hiçbir şey yapmayan bir adamdı vilhena ve onu kesmek gerekiyordu. zaten hoca ilk maçtan sonra bunu farketti ve vilhena'yı kulübeye çekti. alınan stoperlerin kötü performansı ortasahadaki boşluğu iyice arttırdı aslında. hoca oŕda perez'i oynattı önce, sonra bi kotsiras'ı denedi. yanına cerin'i koydu vs ama bunların hepsini üst üste koysan bakın hiç abartmıyorum bir mustafa sarp etmiyor. öyle kalitesiz bir ortasaha. arao orda belki iş yapacaktı ama dediğim gibi stoperler facia olduğu için stoperde oynamaya devam etti.

    hocanın bence yanlışlarından biri de sağ bekte oldu. vagiannidis genç ve hücumcu bir bekti. evet ciddi savunma problemleri vardı ama ayağına hakim ve sürekli hücumda pozisyon alan bir bekti. onu biraz daha savunmaya motive etmek yerine kesmeyi tercih etti ve kotsiras'ı sağ beke koydu. kotsiras aslında saf bir savunma oyuncusu. hücumla uzaktan yakından alakası olmayan bir oyuncu. onun sağ beke geçmesiyle savunma problemlerini çözerim dedi ama zaten kanatları işlemeyen takımın alabileceği sağ bek katkısını da sıfırlamış oldu.

    tabi transfer kadar sakatlıkları da konuşmak lazım. hocanın bu konuda da büyük sıkıntılar yaşadığını söylemek lazım. hoca geldiğinde 2 stoper, djuricic, palacios, juankar gibi banko oyuncular sakattı. djuricic döndü tekrar sakatlandı. zaten iyi de dönememişti. palacios döndü ama ne verdi derseniz, 1 iyi maçını hatırlıyorum o kadar. juankar döndü, tekrar sakatlandı, tekrar döndü, yine sakatlandı. etkili bir sol bekti ama faydalanamadı. 3-4 maç üst üste ilk yarılarda hep sakatlık değişikliği yaptı takım. hatta bir maç kaleci bile sakatlandı ilk yarı.

    yani sadede gelecek olursak, pao yetersiz bir kadroya sahipti ve hoca bunu transferle çözebilirdi belki ama tercihler çok iyi olmadı. rakiplerin kadrolarının da gerçekten iyi olduğunu belirtmek gerek. sonuç olarak hoca zor bir işe koyuldu ama şapkadan tavşan çıkmadı malesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın