resim
Dursun Aydın Özbek
Görev:Başkan
Takım:Galatasaray
Yaş:75
Uyruk:Türkiye
  • 9621
    çok iyi gittiğini düşündüğüm, ancak işin iç yüzünü tam bilemediğimiz başkan.

    şimdi de başka bir adayımız var, süheyl batum. aysal'ı sportif direktör yapacağım demesi bile benim için oy vermemek için yeterli bir sebeptir. çünkü aysal ekonomiden de, futboldan da anlamaz. kendi forsunu kullanarak iyi giden yönetimi ve takımı değiştirmek istemiş, sonunda da çuvallayıp, kaçmıştır.

    bu gayrımenkül işleri gerçekten zor işler. şimdi satarsın, 2 gün sonra daha pahalı olur, satmazsın elinde patlar. parayı hızlı elde etmek istersin değeri düşebilir, geç istersin yine değeri düşebilir.

    erden timur vb. gayrimenkul işlerinden anlayan bütün galatasaraylı paydaşlarla ortak bir noktada buluşması gerektiği kanaatindeyim.

    amatör branşlara gelirsek... ben genel kanının aksine, erkek basketbol harici bir çuvallama göremiyorum. verilen bütçelere göre alınan sonuçlar gayet ideal. bence amatör branşlarda daha çok sporcu yetiştirmeye yönelmeliyiz, yarıştırmaya değil. çünkü ortada gelir yok...

    bir de bu futbol kulübü mü burası konusu var. evet futbol kulübü... dünyada real madrid futbol takımı olarak mı ünlü basketbol takımı olarak mı? bayern münich? barcelona?

    bakın bunları sadece erkek basketbol olarak da indirgemeyin. kadın basketbol takımı var mı bu kulüplerin? varsa nerede? peki ya voleybol takımları? yarışmacılar mı?

    sorun aslında bu da değil. şimdi soruyorum tüm galatasaraylı renktaşlara, 2. bir şl/uefa kupası mı hedef olmalı, yoksa bütün amatör branşlarda birer avrupa kupası getirmek mi?

    50 tane ayrı spor dalında tek bir kulüp çatısı altında başarı nasıl getirilir? yok biz bunları ayrı birer organ haline getireceğiz diyorsanız, o zaman istenilen yapılsın. futbol kulübünden doğan gelirlerle, 'hadi basketbola harca', 'hadi voleybola harca', 'hadi masa tenisine harca'... ne kadar mantıklı? öyle az buz değil bu işler, fenerbahçe şu an erkek basketbol takımını kapatsa, her yıl ekstra en az 20 milyon euro atar içeri.

    ayrı birer organ haline getireceksek, nerede bir galatasaraylı zengin? ona devredelim o branşı? onu alan da yok... hadi alacak diyelim, ve adı da ali koç olsun. saçma sapan yönetirse branşı nasıl geri alacağız? bunu düşünen var mı?

    mesela amerika'ya çevirelim gözlerimizi. kapitalizmin merkezine. kaç tane önemli spor branşı var? nfl, nba, nbl... buradaki şehir takımlarının birbiriyle alakası var mı? neden mesela lakers, hanedan değil mi? neden nfl takımı rams'ı almıyor?
App Store'dan indirin Google Play'den alın