resim
Dursun Aydın Özbek
Görev:Başkan
Takım:Galatasaray
Yaş:75
Uyruk:Türkiye
  • 9553
    tek bir temel artısı olduğunu düşündüğüm başkanımız.

    adam kendini en azından biliyor, türkiye'de buna çok rastlamazsınız. herkes her şeyin en iyisini bilir çünkü ülkemizde, ego tavandır.

    ilk döneminde de koltukta o olsa da işleri başkasına devretmişti, geri plandaydı daha çok. ancak devrettiği kişiler doğru değildi. haliyle rezalet bir dönem geçirdi, bol bol eleştirdik; ben de dahil.

    ikinci döneminde de aynı durum var, bu sefer doğru kişilere işi devretti. yine biz onun isminden çok başkalarının isimlerini konuşuyoruz.

    bu bağlamda tam bir yöneticilik örneği gösteriyor aslında. çoğumuz birer çalışanız bu sözlükte, bir kısmımız da kurumsal şirketlerde görece iyi yerlerde çalışıyor. haliyle çoğumuz bir şekilde bayağı bir yöneticiyle çalıştık, bir kısmımız belki yönetici hatta ceo. benim şahsi, şu ana kadarki, iyi yönetici tasvirimde işi bilmesi kesinlikle elzem değil, ön planda olmasına da gerek yok; ismini duymasak daha iyi. yönetici dediğin adamın işi mükemmel derecede bilmesine gerek yok. doğru işlere doğru adamları atasın, sonra da bu adamlara çalışma rahatlığı versin; önünü açsın, gerektiği zaman çalışanlarının arkasında dursun. ayakları yere bassın, imkansızı istemesin. bu temel ögeleri iyi yapabiliyorsa aslında iyi yöneticidir. diğerleri ekstra artı olur; işi bilmesidir, hitabet yeteneğidir ne bileyim pazarlık gücüdür vs. vs.

    ilk dönemindeki temel yanlışı bu sefer yapmayıp ikinci döneminde doğru kişileri seçmesi ve boş vaatler vermeyip ayakları yere basması iyi bir dönem geçirmesine neden oldu.

    bir dönem daha başkanlık yapması bence de olumlu olacaktır eğer çalıştığı kişiler de devam etmek istiyorsa tabii.
App Store'dan indirin Google Play'den alın