• 495
    dış basında, en azından ispanya özelinde, fener’in niçin maçtan çekildiği anlaşılamadığı bir karşılaşma olmuştur, yani olamamıştır.

    fener tarafının ‘federasyon tarafından gördüğü sürekli kötü muamele’yi öne sürdüğünü, ayrıca trabzon’da 17 mart günü yaşananlarla da alakalı olabileceğini yazmışlar. birçok gazeteci sahadan çekilme eylemini ‘türk futbolu için bir başka utanç, üzücü durum’ vs şeklinde tanımlamış. bir yazar galatasaraylıların sevinmesini garipsemiş, sonra da ‘gerçi adamların hiçbir suçu da yok, olabilir ya’ falan demiş.

    kısaca fenerbahçe tarafının tutumunun net olmadığı, açıklamaların muğlak olduğu, ayrıca maça başlayıp, normal oynar gibi yapıp gol yedikten sonra çekilmeleri de ayrı bir absürtlük ve tutarsızlık olarak kayda geçmiş.

    icardi daha 1 dk olmadan sapladı demeyi de ihmal etmemişler.

    bizim ispanyolca konuşan yardımcı antrenör ile röportaj yapan olmuş. adam kısaca ‘türk futbolu için kayıp oldu’ demiş.

    tüm bunları en az 10 ayrı ulusal ve yerel kaynağa (türk gazetecilerin ispanyolcaya çevirip mail attıkları basılmayan internet haberleri hariç) bakarak derledim.

    avrupa’daki neredeyse tek dostumuz ispanya’da, futbolun çok popüler olması nedeniyle, hakem dövme, saha basma ve en son dün yaşananlar insanlarda genel olarak yavaş yavaş olumsuz bir imaj oluşturmaya başladı diyebiliriz. önemli bir gündem maddesi değil, ama not düşmek istedim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın