• 268
    (bkz: #3881548) türkiye'nin en büyük gücü galatasaray'dır. kendileri fehmi ile başlayana- baharatçızade evliliği ile gelişen ankara'ya kök salma sebebiyle kim güçlüyse ondan yana dönen bir oluşumdur.

    aşil tendonları yapı ve kredi bankasıdır. zamanın verdiği rahatlıkla etraf boşken bazı köşebaşlarını kapmış bir holdingtir. ama dikkat edilirse üretim vs alanlarında kendi hacimlerine göre çok geridedirler.

    tüpraş kıyak geçilmese (üretim alanında da tüpraş cumhuriyet mirasıdır, koç holding oluşumu değil) sabancılarla hala yarışan holdingti

    iş bankası sessiz sedasız olsa da koç holding'ten büyüktür. sessiz sessiz işini götürür (bir üretimlerine bakın şişecam'ın, avrupa ve dünya'da kaçıncı sırada)

    tüpraş ve el konulan yapı kredi'yi ballı bedelle devralamasalar cücük kadar koçbank, benzin zinciri ve tofaş - ford otomotiv üçgenine sıkışmış kalacaklardı.

    zaman zaman aklıma düşer - devrim arabalarının macerasını kısa kestiren kimlerdi diye

    not: https://tr.wikipedia.org/wiki/%C5%9Ei%C5%9Fecam 2023 cirosu 152 milyar ₺ net kârı 19 milyar₺ sadece şişecam'ın , tüm koç holding tüpraş dahil 2023 net kârı 72 milyar₺

    https://en.wikipedia.org/wiki/Yap%C4%B1_Kredi ypk total assets >412milyar₺

    https://en.wikipedia.org/wiki/%C4%B0%C5%9Fbank türkiye iş bankası total assets > 926milyar ₺

    o sebeple her yapı ve kredi bankasından çekeceğiniz birikim onları geriye düşürür...
App Store'dan indirin Google Play'den alın