• 16712
    daha sakin bir ortamda yazayım. böylesi hem daha iyi, hem de bakarsın, sözlük yönetimi entry’i silmez. gerçi sıcağı sıcağına yazdığımda da silinmesi gereken bir entry yazmamıştım. ne bi hakaret vardı yazdığım şeyde, ne de bi uydurma. durum tespiti yapmıştım sadece ama neyse. geçmiş geçmişte kaldı.

    sözlük yönetimiyle, yazar arkadaşlarla ya da buradan herhangi biriyle en ufak bir problemim olmadı şimdiye kadar. hatta çoğu arkadaş bilet bulmama yardımcı oldu, maç yayınını izlemek için üstüme link attı, futbolla ilgili bilmediğim şeyleri paylaştı, hatta futbol dışı konularda da yardımcı oldular sağ olsunlar. fikir ayrılığında bulunduğum yazar arkadaşlarla da özelde konuşup tartıştık. tartışma dediysem de fikir beyan etme. dediğim gibi en ufak bir sorunum olmadı kimseyle. zaten yapımda da yok. tartışmayı ego haline çevirip kalp kırmak hiç tarzım değil.

    ne anlatıyosun, sadede gel dediğinizi duyar gibiyim. konuya gireyim; bu nickle 1,5 senedir, bir önceki kapanan nickimle 2009 yılından beridir burdayım. bi sosyal medya hesabım yok, genel olarak vaktimi burda geçiririm. yurtdışında olduğum dönemler yazmamıştım bi 3-4 sene, o dönemlerde bile okuyucu modunda takıldım, yani aslında ben hep burdaymışım. gençliğim burda geçmiş resmen. 14 seneden bahsediyoruz.

    bu kadar süre burda mesai harcadıktan sonra, burası hakkında bir şeyler karalamak hakkım sanıyorum. gerçi 2 günlük yazarın bile hakkıdır bu ama dediğim gibi aradan 13-14 sene geçmiş. karşılaştırabiliyorsun gelinen durumu.

    sizi bilmiyorum ama ben maç günü başlıklarından nefret eder oldum. artık yazasım gelmiyor, yazmıyorum çoğu zaman, ya da maç sonu tek yorum yapıp geçiyorum çünkü başlıklarda yazılanları okuduğumda ya acaba antu’ya mı geldim ben diyorum. hayatımda birçok taraftar prototipi tanıdım ama galatasaraylı ama değil ama ben burdaki taraftar prototipi kadar toksik bir taraftar görmedim. gerçekten artık iğrenç bir hal almaya başladı ortam.

    bu şekilde yazmıştım dün ve silinmişti, o yüzden daha spesifik şeyler söylemem gerekiyor. maç başlıklarına hep aynı kişilerin yazması ve o kişilerin de nefes alır gibi entry girip negatiflik salması ne kadar doğal onu merak ediyorum.

    daha da kişiselleştireceğim; bir tane yazar arkadaş var, nickini söylemeyeceğim, dünkü maç başlığında oyuncuların hepsine, okan hoca’ya kalaylamış. maçın atmosferidir, 2 kere öne geçmemize rağmen 3-2 yeniliyoruz, üstelik icardi penaltı kaçırmış, çıldırsa yeridir diyorsun ama garip bir durum var, maçı 3-4 kazanıyoruz, efsane şekilde geri dönmüşüz, bana göre şampiyonluk golü atılmış ama bakıyorsun o da ne? bu yazar arkadaşın maçın sonuyla ilgili tek bir entry’si yok. ya insan sinir boşalmasından dolayı koyduk mu diye yazar bari. ama yok. 0. hiçbir şey yazmamış. en son yazdığı şey oyunculara, skora, teknik ekibe bela okumak. öylece kalmış.

    bu arkadaş fenerli falan demiyorum, bilakis galatasaraylıdır bu arkadaş ama ortada garip bir durum yok mu? başka takımı tutmuyorsan, bu kadar negatiflik kastığın bir durumda, sonucu güzel bittiğinde de bir şey karalamıyorsan bunun 2 nedeni vardır. 1- attention whore 2- drama queen. benim gözümde başka bir açıklaması yok bilimsel olarak. bu konu hakkında eğitim sahibi olan arkadaşlar söyleyebilir bunun nedenini, bilime inanırım.

    bu yazar arkadaşı örnek verdim sadece ama genel olarak durum böyle. maç içerisinde sinir taşkınlığı yaşamak çok doğal. ben hiç yapmadım mesela, bir gün bile maç anında negatiflik kasmadım, sayıp söveceksem maç sonu hatta sezon sonunu beklerim genelde çünkü şampiyonluk maratondur, yenersin, yenilirsin falan ama herkesin tarzı vardır, saygı duyarım ama biraz tutarlı olmak lazım.

    bu platformu takip eden okuyucular farklı farklı amaçlar için takip ediyorlar. maçı izleyemeyip canlı skor gibi kullanan, futbol bilgisini geliştirmek isteyen hatta totem yapıp maçı burdan takip edenler bile var. allah aşkına, bi dönüp bakın maç başlığında yazılanlara, 18 yaşında, yeni nesil bir galatasaray taraftarına ne katabilir orda yazılanlar? galatasaray sevgisi mi? e akşama kadar oyunculara demediğini bırakmıyorsun? kimi sevecek bu çocuk? senin negatifliğini, karamsarlığını çekmek zorunda mıyız kardeşim biz? hadi bizi geç, burada okuyucu olanlar çekmek zorunda mı? o başlıklarda yazılanları okuduğunda burda yazar olma hevesi kalacak mı sence? ne farkın var kahvedeki taraftardan? kerem çöp, icardi çok para alıyor, muslera yaşlı. bravo ya, cidden görülmeyeni gördün bravo. bunlar hiç düşünülmemiş şeyler. ilk sen gördün. pollyanna ol demiyorum ama söylediklerinin bir değeri olsun, biraz tutarlı ol diyorum. yenilirken yakıp yıkıyorsan, galip geldikten sonra da burayı sevinçten yıkmalısın.

    bakın burası 15-20 kişilik bir toplum değil, medyada da takip ediliyor, hatta burdan çıkıp medyada olanlar var, uğur gibi, sinan gibi, ılgaz abi gibi. yani öyle kendi aramızda takıldığımız lise sınıfı değil. burası senin sorunlarının çözümü de değil, rehabilitasyon merkezi hiç değil. madem bu kadar karamsarsın ve bundan rahatsızsın, git tedavi ol arkadaşım ya. niye bulunduğun ortamın değerini yükselteceğine aşağıya çekmeye çalışıyorsun?

    14 senedir burdayım, burda olmaktan çok mutluyum. allah ömür verirse bi 14 sene daha olurum ama ben bu kadar toksik bir sözlük ortamı görmemiştim daha önce.

    inanmayan 2010’lu yıllarda futbolda sıçtığımız dönemde yazılanlara baksın. yeter cidden.
App Store'dan indirin Google Play'den alın