• 35416
    sene başından beri yapılan abuk subuk fiyasko transferlere ve şikeci takımın tüm pisliklerine rağmen hala lider hala favori hala dolu dizgin. aslan payını okan hocama vermekle birlikte geçen sene şampiyonluğu getiren oyuncu grubu, yüksek maaşlı yeni fiyaskolara rağmen ipleri ellerinden bırakmıyorlar. okan hocam yerinde kim olsa bu kadro şimdiden ikincilik mücadelesi içine girmişti. adam mucizeyi yaşıyor resmen.

    icardi tam form tutmuştu adamı sakatladılar. sakat sakat uzun bir süre oynadı ve belli ölçüde etkili oldu. ama yine de geçen seneki görüntüsünden uzak. kerem yine geçen senenin yıldızı bu sene de takımı sırtlıyor ama gerek kaçırdığı net pozisyonlar gerekse taraftarla yakın arkadaşlarıyla yaşadıkları kendini biraz aşağı çekti. bu iki oyuncu dışında oliviera tamamen yok oldu. en çok ihtiyacımız olan dönemde de önce berbat oynadı sonra sorun çıkardı. mitjö, debouis, rasciha, zaniolo takıma verecekleri belli olan, takım oyununa iyi kötü uymuş adamlardı. maalesef adamları harcadık ya da başka sebeplerden yollar ayrıldı. özellikle yeni transferler için gönderdiklerimize yazık oldu. sacha boey ise kendini aşarak muhteşem bir yarım sezon geçirdi.

    onun dışında barış alper’e ayrı bir parantez açmak lazım. adam geçen sene de iyiydi ama şimdi nereye koysan deli dehşet oynuyor ve avrupa maçları dahil maçların çoğunda çılgın atıyor.

    kaan ayhan, kerem demirbay, davinson, köhn şimdilik oturmuş transferler. eyüp’ün tabiki zamana ihtiyacı var. bakambu kötü değildi ama adamı da oynatmadık sonuçta. hala ne vereceği sürpriz olarak kaldı. zaha en azından oynamaya çalışıyor. tamam pek başarılı değil ama aksiyona giriyor, uğraşıyor. değişik tepkileri olsa da diğerlerinden ayırıyorum. vini’yi de görmek lazım. onun dışında gerisi çöp. at gitsin. harcanan adamlara da yazık, harcanan paraya da, harcanan umuda da, karınca gibi çalışan diğer oyuncuların alamadığı paraya da.

    bana fena halde 2012-2013 sezonunu hatırlatıyor. o sezon da şampiyon kadroya çok önemli takviye yapmıştık. beklenen patlama bir türlü gerçekleşmemişti. çok puan kaybetsek de fenerbahçe bizden daha çok kaybetmişti. ilk yarıda hep bir güvenlik mesafesi bırakmıştık. ikinci yarıda da drogba-sneijder takviyesi ile uçmuştuk.

    fener şike yapmasa bu takım güle oynaya şampiyon olacaktı. şu an hala hiçbir şey belli değil. ama bu seneki şampiyonluk çok acayip bir şey olacak. alenen kollanan ve rakiplerinin birer birer rahatça yenildiği, mücadele bile etmediği bir takımın önünde rekor puanla şampiyon olmak ve bunu kısıtlı, dar, her an çökecekmiş gibi hareket eden bir takımla yapmak tarihe geçecek bir olaydır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın