• 9902
    anlamsız işler yapan taraftar, oyuncuları kötü rakiplere karşı fazla övüyorlar, o övgüleri teknik heyet de görüyor ve devamı geliyor. kötü oyuncu kötü oyuncudur, boşa övmek uzun vadede takıma zarar verir. halil örneği, kazımcan örneği ile akıllandık sandık ama akıllanmamışız onu da fark ediyorum hatta daha da abartıp ''ne yapsın'', ''ne etsin'' gibi savunma cümleleri kullanılıyor kötü oynayan oyuncular için.

    berkan kutlu 29 ocak 2024 galatasaray gaziantep fk maçı çok kötü bir bek performansı vermişti, bu kötü bek performansına rağmen rakip yarı sahadan çıkmak istemediği ve berkan da 2-3 tane topu ileri ittirdiği için ''işte sol bek oynamalı'', ''yeni mevkisini bulduk'', ''bu sene en iyi sol bek performansı'' gibi söylemlerde bulunulmuştu, bu söylemler çok tehlikeli o gün de yazmaya çalıştım elimden geldiğince. 22 şubat 2024 sparta prag galatasaray maçına gelince ise birden ''berkan sol bek değil'', ''kızmayın, bu kadar oynar'' deniyor. neden arkadaş neden, berkan o maç kötü oynadı dedik diye hayır iyi oynadı diye ikna olan adamlar bu maç neden farklı konuşuyor? berkan yeterli defansif meziyetleri olmayan bir adam, koşmak hariç defansif olarak koca bir hiç, benim için futbolun en riskli bölgesi olan bek pozisyonunda neden berkan tercihi oturdu birden? barış alper çok iyi sol bek, vasat sağ kanat(taraf aslında) performansı verirken ve ilk prag maçında berkan'ın kötü oyunu ve rakibin orayı işlemesini görmüşken neden barış'ı sola atmadık da berkan'ı kötü oynadığı ilk prag maçında övmeye devam ettik? galibiyet alınması berkan övmek için bir sebep miydi? sonucu kötü oluyor maalesef işte.

    kaan ayhan sakat sakat oynuyor, hakkını vereyim öyle çok sırıtan bir oyun da ortaya koymuyor gayet verimli ama bu adamın kaleye yaklaştıkça hata potansiyeli artarken, boey'in sakat olduğu ve oynamadığı bir maçta sadece 1 isabetli orta açması sonrası neden ana mevkisi sağ bek olarak kafalara kazındı taraftarımızca? kaan da çok iyi oynadığı 6 numara yerine bek ve stoper olarak kullanıldı. barış sol bekte çok iyiyken berkan çok kötüyken, kaan sağ bekte idare ederken ama 6 numarada müthiş oynarken neden bölgelerinden uzaklaştı ve kötü oynayıp gol yedirdikçe, hata yaptıkça övülmeye devam edildi? barış da sağ bek oynadığı maçlarda gol yedirdi bu arada, öyle basite alınacak şeyler değil hem kaan hem barış'ı ofsaytlar kurtardı 2 kere.

    biz neden iyi oynadığı yer dışına çıkıp da ortalama performans veren oyuncuları yüceltiyoruz? berkan mesela 80. dakika sonrası sahaya atılıp rakibi yıldırmak için iyi bir tercih ama bu adamın 90 dakika sahada kaldığı bir takım hele sol bek olarak sahada kaldığı bir takım başarılı olamaz, avrupa'da 2 maçta 6 yersin 4 tane yedirir, olamazsın başarılı. ben bizim taraftarın fazla iyi niyetini anlayamıyorum, futbolda duygusallığa yer yoktur, berkan galatasaraylı ise ne mutlu ona ama bizim seviyemizde sadece yedek olmalı, rotasyon da olmamalı, kaan iyi oynadığı 6 numaraya yerleşmeli, barış sağ kanatta da idare eder ligde köhn oynarsa devam etmeli ama en azından kalburüstü takımlara karşı sol bek eksiğimiz varsa sol bekte değerlendirilmeli.

    halil övmek de modaydı, kazımcan övmek de bu oyuncular şu an küme düşme adayı takımlarda oynuyorlar orada da fark yaratamıyorlar. lütfen doğru adamları övün, bu adamların takımı yakmasına izin vermeyin. futbol duygusal bakılacak bir işten çok uzak, türk insanının en büyük hobisi ve belki tek hobisi, bunu baltalayacak yetersiz oyunculara karşı tepki verenleri değil de vermeyenleri eleştirin lütfen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın