resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 9276
    sahadaki oyunun şekline göre savunma ve hücumda çok iyi konumlanabilen oyuncu. oyun kurucu özellikleri de olduğu için hakan şükür’den sonra ona benzer biçimde en komple hücumcu olarak önümüzde duran bir adam icardi. fiziki olarak barış alper veya mbappe gibi sağlam değil, ronaldo gibi terminatör değil, messi gibi sahaya yapışamıyor. ancak müthiş bir sezgisi, pas kalitesi, oyun görüşü var. icardi kendine bakarsa 8 9 yıl daha top oynar. bunun sebebi oynadığı oyunun şekli. poacher demek bu adama hakarettir. beleşçi santrafordan çok daha fazlasını oynuyor icardi.

    bu sezon fizik olarak zayıf görünmesinin nedeni idman boyutundan ziyade galatasaray takımının geçen seneye göre helva kıvamında oyuncularla oynaması. geçen sene kupadan erken elenmiş ve sadece ligde oynamıştık. takımımız kadro olarak daha diriydi ve az maç yapıyorduk. icardi’yi anamızın liginde rahatlıkla boşta topla buluşturabiliyorduk. bu sezon ise sırf avrupa’da üst düzey 13. maçımıza bugün çıktık. kupa maçları başladı. an itibarı ile geçen sene çıktığımız toplam maç sayısına hali hazırda ulaştık. icardi forvet yokken bu dönemin bir bölümünü sakat oynayarak geçirdi. hoca takdirini oyuncunun oluruna göre kendisinden yana kullanmışsa, bize de bunu tebrik etmek düşer. performans anlamında dalgalanması normal icardi’nin. bu adamlar robot değiller. galatasaray takımı da prime barça veya real değil ki hücum oyuncularının tüm yeteneklerini dökebileceği bir esneklik oluşsun. fizik kapasitesi biraz düzgün her takım bize arıza çıkartabiliyor misalen, bunu pas ya da aynı şekilde fiziki kalite ile bertaraf edemiyoruz. haliyle ileri uç adamlarımızın vereceği performans düşüyor.

    icardi takımda en iyi skor katkısı veren isim. oyun iştahı var. takımı seviyor. bugün olmasa yarın performans vereceği belli bir adam yani. burası galatasaray herkes eleştirilebilir diyenlerin gözden kaçırdığı nokta bu. kalite, azim ve istek üçlüsünü getirmiş adama saçma sapan ileri geri yaparak sinir bozmaya gerek yok. tribündeki kaçan golün homurtusu yetiyor zaten bu tarz adamlara. ınstagramda saçma sapan yorumlar yapmaya ya da kılı kırk yarmaya gerek yok. kırk yılın başı 5 sene rahatlıkla oynayabileceğimiz elit santrafor bulduk onu da dönemsel düşüşler yüzünden tefe koyup yorgan yakmayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın